Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

5 nasvetov za zmenke, ki jih bodo vesele predvsem ženske sramežljive narave

CZY MOŻNA UMAWIAĆ SIĘ Z WIELOMA CHŁOPAKAMI

Shutterstock

Aleteia - objavljeno 14/02/19

Uporabite te strategije, s katerimi boste iz cone udobja stopile v razmerje, kakršno si želite

V svetu, ki bolj daje prednost zmenkom zaradi zabave kot pa zmenkom, da bi se nekomu predali, se zdi iskanje zakonskega partnerja precej nemogoča naloga.


MOJCA BELCL MAGDIČ

Preberite še:
“Okolica iz samskih dela problem”

In če je težko začeti pogovor z neznancem ekstravertirani ženski, kakšno upanje šele obstaja za bolj introvertirane? Kako sramežljiva ženska začne hoditi na zmenke? Ne glede na to, kako nepredstavljive se na trenutke zdijo te ovire, tudi plašne dame se z nekom dobijo na kavi, se zaljubijo in poročijo.

1. Ne zadovoljite se z neskladji

Če želite najti pravega moškega, morate najprej vedeti, kdo ste in kaj vam je všeč. Presenečeni boste nad tem, koliko tistih, ki na zmenkih doživljajo neuspehe, ne pozna odgovora na ta osnovna osebna vprašanja.


RANDKOWE GIERKI

Preberite še:
Je bil prvi zmenek polomija? Kdaj dati drugo priložnost?

Preden iščete partnerja, razvijajte vaše osebne interese in duhovno življenje. Bodite sposobni opredeliti, kdo ste, kakšne so vaše vrednote in kakšne ljudi želite privabiti. Začnite si zapisovati, kdo ste in kaj iščete.

Ženske brez močnega notranjega občutka ali tiste, ki si niso vzele časa, da bi se ustavile in razmislile o tem, kaj iščejo v možu, razen “popolnega fanta”, bodo večkrat poročale o ljudeh, s katerimi si niso niti blizu niti se ne ujemajo dobro.

2. Razbijte svojo rutino

Sramežljive ženske so nagnjene k opazovanju. Namesto ukrepanja se raje držijo nazaj in samo opazujejo, kdaj bo potencialni kandidat stopil v prostor. Mislijo, da jim bo Bog poslal pravega, nato pa čakajo predolgo.


MAN,FLOWERS,DATE

Preberite še:
Zakaj katoličani ne znajo hoditi na zmenke?

Mnoge se soočijo s to težavo, ko končajo študij in niso več obkrožene z vrstniki. Ob pridobitvi službe padejo v vzorec, ki otežuje spoznavanje novih ljudi. Takrat se morate še bolj potruditi, da razširite svoje kroge. Če ste sramežljivi, je to lahko težavno, vendar se le potrudite, ko se pojavi priložnost.


SAD LONELY GIRL

Preberite še:
Kaj pa ti storiš, ko te kaj teži, te je strah ali si osamljen?

Tudi če se udeležite družabnega dogodka in menite, da prave osebe ni v tej skupini, nikoli ne veste, s kom, ki vam ga bo predstavil nekdo drug, se boste srečali. Vsi želijo biti posredniki pri spoznavanju. Vsi želijo biti oseba, ki bo rekla: “Predstavila sem ti tvojega moža!”

3. Pridružite se skupini

Izkoristite vse hobije in dejavnosti, ki vas zanimajo, in se pridružite kateri od skupin. Pogovor z moškim o dejavnostih, ki vas veselijo in pri katerih vam je prijetno, je lažji. Dodatne priložnosti boste dobili, če se s skupino odpravite na izlete in sledite hobijem na nove načine, ki vam bodo omogočili, da boste spoznali pravega moškega.


DATE

Preberite še:
Šest korakov, da vaš prvi zmenek ne bo tudi zadnji

S pridružitvijo k skupini ne bo videti, da bi nekoga iskali, poleg tega pa vam bo v pomoč pri sprostitvi in lahko se boste pogovarjali o nečem, kar vas zanima. Prav tako pomaga ublažiti tisto sramežljivost, ki jo lahko imate v (tradicionalnem) družbenem okolju.

To je tudi priložnost, da moškega, s katerim si delita skupni interes, povabite na kavo. Imata torej temo za pogovor. Ne bojte se srečati z nekom za eno uro, če obstaja možnost, da je prav on oseba, ki bi jo morda želeli spoznati.

4. Dajte priložnost spoznavanju prek spleta

Če ste le pripravljeni poskusiti, je to izvrstna priložnost za sramežljive ženske. Verujočim v Sloveniji je temu namenjen katStik. Omogoča preprosto iskanje moških, ne da bi jih poskušali izslediti na zabavi s kozarcem vina v roki. Poiščite ljudi, ki izpolnjujejo vaše kriterije in resnično preberejo vaša sporočila.


WOMAN,ONLINE,DATING

Preberite še:
3 nasveti za uspešne spletne zmenkarije

Tu se pojavi napaka, ki jo stori veliko žensk, sramežljivih ali ne. Ne dovolite, da bi pobudo vedno dajal moški. Morda boste prvič nervozni, ampak pomislite, kako lažje je napisati sporočilo, kot da greste do neznanca in začnete pogovor.

Odvrzite stereotipe in naredite prvi korak. Pri tem pa ne vzemite preveč osebno, če vam ne odgovori.

5. Srečajta se v živo

Pridružitev spletnemu mestu in izmenjava sporočil s potencialnimi kandidati se lahko zdi kot zadnja naloga, vendar je to šele začetek. Sramežljive ženske se včasih prijavijo na spletna mesta za zmenke in najdejo nekoga, s katerim se ujamejo, potem pa se nikoli ne srečajo v živo.


MAN AN WOMAN IN PAJAMAS

Preberite še:
Zmenek v pižami

V mislih imejte dejansko srečanje. Preverite, ali ima značaj, s katerim se vam je predstavljal v sporočilih. Pomembno je, da ne zapravljate mesecev ali celo let za nekaj, kar se na koncu ne bo razvilo v zvezo.

In ko boste končno šli zmenek, je odgovor o vajini temi za pogovor preprost. Spregovorita o tistem, s čimer se rada ukvarjata: o dejavnostih, potovanjih, zakaj vas te stvari tako privlačijo … Dodajte nekaj, kar bi radi storili v prihodnosti.
Preberite še:
10 hobijev, zaradi katerih smo pametnejši

Vaša osebnost veliko bolj zasije, ko govorite o tem, kaj je vaša strast, kot ko govorite o vremenu – razen če je vaša sanjska služba biti meteorolog! Če vam pomaga, se mentalno pripravite na teme, o katerih se radi pogovarjate, preden pridete na zmenek. (In če je možno, pustite katero od tem za naslednji zmenek.)

Če se zmenek ne konča tako, kot bi si želeli, naj vas to ne potre. Spomnite se, da je to pot, ki jo morate prehoditi, da boste spoznali svojega moža. Navsezadnje je tisti, s katerim se nameravate poročiti, vaša najpomembnejša življenjska odločitev.


HEARTBROKEN GIRL

Preberite še:
Najbolj boleča zavrnitev in kako se spopasti z njo

Sramežljive dame, ne pozabite storiti teh korakov, ker nekje po svetu prav zagotovo hodi (sramežljiv) človek, ki si prav tako prizadeva, da bi vas našel.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.


WOMAN FEAR

Preberite še:
Kako zaznati prve znake nasilja v zvezi?


PRAYER

Preberite še:
10 svetopisemskih citatov, s katerimi boste poživili vaše zaupanje v Boga
Preberite še:
Zgodba male deklice, ki je zaradi raka umrla, a še prej spremenila svet

Tags:
odnosiosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.