Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molite to kratko molitev za svojega škofa

POPE FRANCIS GENERAL AUDIENCE

Antoine Mekary | ALETEIA

Philip Kosloski - objavljeno 20/02/19

"Podeli mu duha poguma in razsodnosti, znanja in ljubezni"

Ko je Jezus ustanovil svojo Cerkev na zemlji, jo je zaupal apostolom, ki so bili prvi škofje ali “pastirji” krščanskih vernikov. To posebno nalogo so drugim posredovali s polaganjem rok (zakramentom svetega reda), izročilo pa se nadaljuje še danes.

Kot glavni pastir na določenem zemljepisnem območju ima škof številne odgovornosti. To je zahtevna naloga, ki je ne more opravljati brez duhovne podpore svoje črede. Tudi njemu se včasih porajajo dvomi, tudi on se kdaj napačno odloči. Zakaj mu ne bi pomagali z molitvijo?


JANEZ GNIDOVEC

Preberite še:
Skromni slovenski škof, za katerega je mati Terezija rekla, da je svetnik

Objavljamo kratko molitev, ki jo lahko molite za domačega škofa (ali več škofov), v kateri Boga prosite, naj mu podeli moč in pogum, da bo ostal zvest Kristusu in bo ljudi, ki so mu zaupani v varstvo, vodil s svetostjo življenja.

Bog, večni pastir, za svojo Cerkev skrbiš na številne načine in nas vodiš z ljubeznijo.Svojega služabnika, škofa [ime], si izbral za pastirja svoje črede. Podeli mu duha poguma in razsodnosti, znanja in ljubezni.Ko zvesto vodi vernike, ki so mu zaupani v varstvo, naj gradi tvojo Cerkev kot znamenje odrešenja za svet.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


TADEJ RIFEL, KATARINA ZUPANČIČ, ROK SAJE

Preberite še:
“Dokler kot noji glave tiščimo v pesek, bo nad Cerkvijo bdel črn madež”


KATARINA ŽAGAR IN MAJA KOS

Preberite še:
Med koroškimi Slovenci: “Na povsem nov način vzpostavljam svoj odnos do slovenščine”


ELECTIONS IN SLOVENIA

Preberite še:
Molitev za politike

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.