Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Sam Jezus nam je dal to molitev za spreobrnjenje prijatelja ali družinskega člana

FATHER

Filipe Frazao - Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 21/02/19

Naš Gospod je sv. Favstini dejal, da bo podelil milost spreobrnjenja vsakomur, ki bo v veri izgovarjal to molitev

Vsakdo izmed nas v življenju pozna koga, pa naj bo to prijatelj ali družinski član, ki si ne želi Boga v svojem življenju. Ne glede na to, kako si prizadevamo, da bi nanj vplivali s svojimi besedami ali dejanji, vztraja pri svojem in Boga ne pusti blizu.


ST JOSEPH,STATUE

Preberite še:
Mogočna molitev k sv. Jožefu za spreobrnjenje družinskega člana

Naša zadnja možnost (ki bi morala biti tudi prva) je, da za to osebo molimo in prosimo Boga, naj jo obda s svojo milostjo. Pri tem lahko izgovarjamo molitev, ki jo je sv. Favstini razodel sam Jezus. Favstina je izkusila številna mistična videnja in v enem izmed njih ji je Jezus predlagal:

“Želim si, da bi vedno globlje spoznavala ljubezen, ki v mojem Srcu gori za duše, in to boš razumela, ko boš premišljevala o mojem trpljenju. Kliči moje usmiljenje na uboge grešnike; želim si njihovega odrešenja. Ko boš izgovarjala to molitev s skesanim srcem in zaupanjem v imenu nekega grešnika, mu bom naklonil milost spreobrnjenja. Molitev je takšna: O kri in voda, ki sta iz Srca Jezusovega pritekli kot vir usmiljenja za nas, v vaju zaupam.

To je preprosta molitev, ki nad dušo prikliče Božje usmiljenje.

Treba pa je poudariti, da molitev ne zagotavlja spreobrnjenja nikomur, ki jo bo izgovarjal kakor robot. Tako kot pri vsaki drugi molitvi njena učinkovitost temelji na “skesanem srcu”. Z drugimi besedami: na srcu, ki ima vero “kakor gorčično zrno” in ki resnično veruje, da Bog lahko dela čudeže v človekovi duši.


MOUSSA DIABATA

Preberite še:
Hotel ga je ubiti, odšel je spreobrnjen

Predvsem pa ne smemo pozabiti, da je Bog tisti, ki na koncu gane srce, mi kljub najboljšim namenom ne moremo spreobrniti nikogar. Za to je pristojen Bog.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


avgustin irena maucec

Preberite še:
Skoraj 25 let ob strani nepokretni ženi: “Nikoli nisem razmišljal, da bi živel drugače”


CHILD TABLET

Preberite še:
Starši, veste, kaj pomeni pravilo 3-6-9-12?


HEART

Preberite še:
Ste nevoščljivi drugim parom, ker na FB neprestano objavljajo “zaljubljene” fotke?

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.