Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

3 filmi, ki si jih mora ogledati vsaka samska ženska. Lahko nas veliko naučijo!

3 FILMY DLA SINGIELEK

Kader iz filma "Skrivno življenje Walterja Mittyja"

Zuzanna Górska-Kanabus - objavljeno 26/02/19

Filmi nas lahko na preprost in prijeten način veliko naučijo, tudi o odnosih med moškimi in ženskami. Samskim priporočamo predvsem tri filme

Stereotipno je, da moški večinoma gledajo na videz. Ampak bodimo iskreni eden do drugega.

S kom se boš prej dogovorila za zmenek – z visokim temnolascem ali fantom temnih las, ki je visok poldrugi meter?

Komu boš raje dala svojo telefonsko številko: tipu, ki je videti kot Brad Pitt, ali nekomu, ki je videti povsem običajno in povprečno?


RANDKOWE GIERKI

Preberite še:
Je bil prvi zmenek polomija? Kdaj dati drugo priložnost?

Videz je tisto, kar ti najprej pade v oči. Čeprav številna dekleta pravijo, da videz ni pomemben, pa je vendar bolj ali manj zavedno kriterij pri prvem stiku. In temu se ne gre niti najmanj čuditi, saj namreč kultura, v kateri živimo, postavlja fizično lepoto na piedestal najpomembnejših vrednot.

Če opaziš, da fizičnim lastnostim daješ prevelik pomen, ti priporočam, da si ogledaš film Velikost ni pomembna. Pri ogledu filma bodi še posebej pozorna na stereotipe in strahove, s katerimi se sooča Diane, način, kako to počne, in Alexandrovo obnašanje – kako ravna z Diane, kako se obnaša, po čem se ravna.

Prav tako te vzpodbujam, da po ogledu filma razmisliš o lastnostih svojega princa iz sanj. Koliko od njih je resnično pomembno za skupno življenje?

Klasika med klasiki, ki si jo je vredno ogledati, če še vedno naletiš na napačne moške. Junaka filma – Daniel in Mark – sta idealna primera dveh skupin moških.

Daniel je podjetnik, človek, ki ne razmišlja o tem, da bi se ustalil in imel trajen odnos. Je zapeljivec s smislom za humor in lahko doseže, da se ženska počuti nekaj posebnega. Izleti z njim ob koncu tedna so polni dogodivščin in presenečenj. Vendar pa je tudi nezvest, ne drži besede in predvsem misli na svoje potrebe in želje. Odnos z njim je čustveno nestabilen, zato lahko vodi v odvisnost. V trenutkih, ko izkaže skrb, lahko v srcu budi lažno upanje, da se bo zame spremenil in ustalil.


FASHION

Preberite še:
Lepi, izobraženi, prijetni, a samski. Zakaj?

Mark je njegovo nasprotje. Umirjen, stabilen, navidezno precej dolgočasen. Ne zna dajati komplimentov in se spogledovati kot Daniel. Trenutki z njim niso tako razburljivi. Vendar pa se Mark izkaže v kriznih situacijah. Zna si nadeti predpasnik in rešiti večerjo. In ko Bridget zaslišujejo, zakaj je še vedno sama in ali ne ve, da ura tiktaka, se ji Mark postavi v bran.

Ko gledaš ta film, se ne osredotoči na šale ali Bridgetino obnašanje. Namesto tega se osredotoči na obnašanje Daniela in Marka. Namig:

  • Kakšne občutke in čustva bi v tebi vzbudilo obnašanje vsakega od njiju?
  • S kom od njiju bi želela preživljati vsakdanjik?
  • Ali verjameš, da se bo moški spremenil zate?

Ta film priporočam dekletom, čeprav je glavni junak moški. Walter je bil otrok, poln sanj in upov. Imel je svoje načrte, irokezo in rolko. Ko pa mu je umrl oče, je opustil sanje in poskrbel za to, kar je bilo nujno – odšel je v službo in pomagal materi vzdrževati družino.




Preberite še:
Filmi, ki si v letu 2019 zaslužijo vašo pozornost

Morda si tudi v določenem trenutku opustila svoje sanje in načrte, ker si bila primorana. Mogoče veliko stvari v tvojem življenju ne gre tako, kot bi želela. Priporočamo ti ta film, ker vzbuja upanje. Kaže, da se lahko iztrgaš iz vsakdanjega življenja in znova sanjaš. Njegovo osnovno sporočilo je, da je jutri lahko bolje. Moraš se samo odločiti, da želiš spremembo, in pogum, da jo narediš. Toliko in samo to.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Miha Rus.


JANEZ RUS

Preberite še:
Ali je treba bodočo ženo preizkusiti? “Preizkušam smučke, ne odnosa”


STUCK IN TRAFFIC

Preberite še:
Zveni kot recept za neizogiben poraz, a je skrivnost za uspešno življenje


JOHN WAYNE

Preberite še:
Kako se je John Wayne na smrtni postelji spreobrnil v krščanstvo

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.