Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 6. decembra |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Začnite post s to molitvijo

SAINT,GEORGE,DRAGON,SLAYER

PD

Philip Kosloski - objavljeno 05/03/19

Vstop v postno puščavo zahteva moč za boj proti zapriseženemu sovražniku vaše duše

Duh je Jezusa odvedel v puščavo. “Tam je bil štirideset dni in satan ga je skušal. Bil je med zvermi in angeli so mu stregli.” (Mt 1,13)

Jezus je svoj čas v puščavi porabil za boj proti skušnjavam hudiča, zato je tudi naše obdobje posta zaznamovano z duhovnim bojem. Ne gre za lahko obdobje, toda po njem nam je obljubljena zmaga nad našimi grehi po milosti in moči Jezusa Kristusa.


FOOD

Preberite še:
Kaj pa če bi za postni obrok poizkusili to jed?

Eden od načinov, da bi post začeli s pravim pristopom, je molitev spodnje molitve iz liturgije pepelnične srede. Gre za prevod iz tradicionalne latinske maše, znane tudi kot izredne oblike katoliškega obreda.

Gospod Bog, prosimo te, naj nas pokora in dobra delaodvračajo od sebičnega uživanja.Očisti nas grehov, da bomo doživeto obhajali spomin trpljenja tvojega Sina,ki s teboj živi in kraljuje vekomaj. Amen.

JESUS,SATAN,TEMPTATION

Preberite še:
Kako se v postu ubraniti hudiča?

Običajna oblika katoliškega obreda vsebuje podobno molitev, ki jo je mogoče uporabiti tudi za okrepitev vašega duha na začetku posta.

Gospod Bog, z današnjim postom začenjamoštiridesetdnevni čas pokore in spreobrnitve.Pomagaj nam, da bomo v boju z vsem hudim zoper nasvztrajali in zmagovali.Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, tvojem Sinu,ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.
Preberite še:
Spreobrnjeni metalec na onkologiji. Na terapiji moli in evangelizira v bolnišnici


SZCZĘŚLIWE MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
Zaradi česa zakon ni le uspešen, ampak je tudi zelo srečen?


APOKALIPSA

Preberite še:
Ali je Fatimska Mati Božja napovedala konec časov? 

Tags:
molitevpost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.