Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ekskluzivne fotografije: pištole in rožni venci v New Yorku

ROSARY,GUN,NEW YORK,NYPD

Jeffrey Bruno

Jeffrey Bruno - objavljeno 11/03/19

Ko nekdo, ki ima pri sebi rožni venec, potrebuje zaščito nekoga, ki nosi pištolo

V soboto, 2. marca, se je v spodnjem Manhattnu v New Yorku začela molitvena spodbuda 40 dni za življenje, ki jo sicer poznamo tudi v Sloveniji. Kampanja vključuje tihe molitve in pobožnosti, njen namen pa je spreobrnjenje src in zdravljenje ran, ki jih povzroča splav.

V New Yorku se skupine običajno najprej zberejo pri sveti maši in adoraciji, temu pa sledi procesija z molitvijo rožnega venca do bližnje klinike, kar je izraz pričevanja in odziv na to duhovno vojno.


NEWBORN CHILD

Preberite še:
Kako se obnašati v okolju, kjer ste edini proti splavu?

V New Yorku, kjer so pred kratkim sprejeli enega najbolj liberalnih zakonov o splavu v ZDA, je to spodbudilo še veliko več tistih, ki so se pridružili tej molitveni pobudi, saj so v igri življenja in duše mnogih ljudi. Nekateri so upali, da zaradi sprejetega zakona, kjer slavijo zmago podporniki splava, ti ne bodo več protestirali zaradi molitvene pobude.

A so se zmotili.

Nasprotovanje molitvi se le še stopnjuje

V resnici je bilo nasprotovanje tako močno, da je morala posredovati newyorška policija, ki je stala med molivci in protestniki. Protestniki so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi preprečili molitvenim skupinam pot do klinike, zato jim je morala policija ves čas utirati pot, da so v procesiji lahko nadaljevali.


David Donaghue

Preberite še:
Bogoslovec, ki je otroka rešil pred splavom

Stopnja intenzivnosti pa ni edina stvar, ki se je spremenila. Skandiranje in klevetanje, namenjeno tistim, ki so molili, je bilo bolj neposredno uperjeno v Cerkev in duhovnika, ki jih je vodil, kot pa v samo pravico do splava. Sporočilo je bilo jasno – to je bil protest proti njihovi molitvi.

Ljubezen premaga zlo

Poznamo različne oblike verskega preganjanja, vedno pa gre za isti razlog: zlo se upira dobremu. Ko se soočimo z zlom, ne glede na njegovo obliko, je najboljši odgovor molitev. Zlo se ne boji nasilja, sovraštva ali hudobije … boji se ljubezni in tistih, ki ljubijo Boga, ter njihovih molitev.

To je bil dan, ko je nekdo, ki je imel pri sebi rožni venec, potreboval zaščito nekoga s pištolo. Sonce je zašlo nad tem zlomljenim mestom, molitve junaških pričevalcev za tiste, ki so najbolj potrebni usmiljenja, pa niso bile preslišane. Dokler bodo verni vztrajali v molitvi, bo navzoča milost, ki ozdravlja.
Preberite še:
Je stalni boj med dobrim in zlim resničen ali le strašenje?

“Blagor vam, kadar vas bodo zaradi mene zasramovali, preganjali in vse húdo o vas lažnivo govorili. Veselite in radujte se, kajti vaše plačilo v nebesih je veliko. Tako so namreč preganjali že preroke, ki so bili pred vami.” (Mt 5,11)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


FAMILY

Preberite še:
7 razlogov, zakaj so tašče dragocene
Preberite še:
Ko te neverni hrust šapastih dlani prosi za molitev
Preberite še:
18 let je živela v pralnici, nato pa je zanjo poskrbel slavni igralec

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.