Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 28. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako prvi zmenek nadaljevati v drugega?

GIRL DATE

Estrada Anton - Shutterstock

Cecilia Pigg - objavljeno 12/03/19

Nasveti o tem, kako prek zmenkov najti osebo, s katero boste delili svoje življenje

Ko nekoga povabimo na zmenek, se pogosto počutimo neprijetno in smo živčni. Kaj če bomo rekli kaj napačnega in izpadli bebasto? Kaj če nas bo povabljeni zavrnil? Nas bo zavrnil zato, ker nismo dovolj privlačni ali zanimivi?

Vendar bodimo iskreni. Kakršnokoli razmerje, ki ga bomo kdaj imeli, bo na neki točki strašljivo – ker predanost zahteva tveganje. Odnosi vključujejo ranljivost, zaupanje in žrtvovanje. Razmerje, ki deluje – ko oba dajeta in sprejemata – je čudovita izkušnja!


CZY MOŻNA UMAWIAĆ SIĘ Z WIELOMA CHŁOPAKAMI

Preberite še:
5 nasvetov za zmenke, ki jih bodo vesele predvsem ženske sramežljive narave

Prvi korak

Če pa smo preveč živčni, da bi naredili prvi korak in povabili nekoga (ali če ne želimo iti na zmenek, ko nas nekdo vpraša), ne bomo imeli priložnosti, da bi izkusili katerokoli od radosti v romantičnem odnosu.

Moj prvi nasvet za vse, ki želijo prvi zmenek nadaljevati v drugega, je: začnite s prvim korakom. Povabite na zmenek. Čeprav vam je neprijetno.

Dajte priložnost

Če ste na drugi strani in ste oseba, ki dobi povabilo na zmenek, recite da. Čeprav niste popolnoma prepričani, da vam je ta oseba všeč. En zmenek še ne pomeni poroke, zato ga preprosto vzemite kot srečanje z nekom, ki bi ga radi spoznali. Več izkušenj boste imeli s prvimi zmenki, bolje vam bo šlo.


MAN,FLOWERS,DATE

Preberite še:
Zakaj katoličani ne znajo hoditi na zmenke?

Za vas imamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo zmenek potekal brez težav.

Konec koncev se brez muje še čevelj ne obuje. Povabite simpatijo na zmenek. Recite da drugemu zmenku, čeprav prvi morda ni bil najbolj uspešen. Izkoristite priložnost za srečanje z nekom. Zmenek je prvi korak do razmerja. Brez prvega koraka vam ne more uspeti.

***

Če se želite na zmenkih pokazati v najlepši luči, se lahko 23. marca 2019 ob 10.30 udeležite srečanja Univerzitetne župnije Maribor na temo 5 jezikov ljubezni za samske. Temeljilo bo na istoimenski knjigi Garyja Chapmana, ki je kot svetovalec samskim deloval več kot 30 let.

***

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Anja Rajter.


JOANA OF AUSTRIA

Preberite še:
Spoznajte edino jezuitko v zgodovini


ROSARY,GUN,NEW YORK,NYPD

Preberite še:
Ekskluzivne fotografije: pištole in rožni venci v New Yorku


KYLIE BISUTTI

Preberite še:
Z modne brvi Victoria’s Secret na pot za Jezusom

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.