Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Brezplačne terapije nudi kar na podzemni železnici

WEB 3 MATTHEW LEVEE CHAVEZ

ZAJEM ZASLONA | FACEBOOK

Urška Kolenc - objavljeno 14/03/19

Mož s samolepilnimi listki, ki neznancem pomaga, da njihove težave postanejo lažje premostljive

Američan Matthew Levee Chavez si je zadnjih nekaj let nekje na prostem zamišljal prav posebno pisarno. Predstavljal si je, da bi postavil mizo in stole ter si vzel čas za pogovor z ljudmi, ki bodo pristopili. Ne zna razložiti, zakaj, a tako delo si je želel opravljati od nekdaj.

Začetki njegove posebne pisarne

Na začetku leta 2016 je začel “postavljati svojo pisarno” na različnih postajah podzemne železnice v New Yorku. “To je bil moj način, da izstopim iz svoje vsakodnevne rutine.” Enkrat tedensko, ko mu njegovo drugo delo in vreme dopuščata, dela kot “podzemni terapevt”. Poudarja, da ni pooblaščeni terapevt in ne more nuditi strokovnega svetovanja, ampak rad posluša in daje nasvete iz svojih izkušenj. Vse, kar sliši, ostane zaupno.


HORSE THERAPIST

Preberite še:
Nenavaden terapevt ‒ kaj bi pa vi naredili, če bi v bolnišnici srečali konja?

Zamisel za izvedbo je dobil pred nekaj leti, ko je imel njegov oče pomembno operacijo. Na stene njegove bolnišnične sobe so nalepili ogromno samolepilnih lističev, na katere so zapisali svoje lepe misli in namene, zato da je, ko se je zbudil, dobil voljo in optimizem.

Opazoval je, kako se povsod sprehaja ogromno posameznikov, ki se soočajo s krizo, a o njej nimajo s kom govoriti. Sam je zelo hvaležen za to, da ima družino in prijatelje, ki mu pomagajo prebroditi dogodke, ki se mu zgodijo v življenju. “Toda kaj če kdo drug nima nikogar, na kogar bi se lahko zanesel?”

MATTHEW LEVEE CHAVEZ
ZAJEM ZASLONA | FACEBOOK

Njegova pisarna na prostem je namenjena temu, da se ljudje nasmehnejo, nasmejejo in lažje prebrodijo vsakdan. Na samolepilne listke zapišejo svoje misli in strahove, ki jih nalepijo na steno podzemne železnice.

Konec z negativizmom

Najprej si je Matthew omislil knjigo, kamor so lahko ljudje, ki so šli mimo, zapisali svoje skrivnosti. Bolj pogosto, kot so zapisali, so se z njim pogovarjali. Ponavadi so bili nad idejo navdušeni, kar so izkazali s komentarji “počutim se mnogo bolje” in “to je super, skoraj tako kot terapija”. Slišal je dovolj, kar ga je opogumilo, da se je rodila Podzemna terapija.


SISTERS HUGGING

Preberite še:
Potrebujemo vsaj osem objemov na dan. Zakaj?

“Povsod je toliko strahov, razočaranja, depresije, anksioznosti in stresa, ki hromi ljudi. Zato se mi zdi pomembno, da se ljudje združijo in so strastni pri izkazovanju ljubezni do svojih bližnjih, kar jim omogoča, da se lažje spopadajo s težavami.”

Razmišlja, da je najlažji način, da se vdamo v usodo in se pritožujemo, kako je vse zanič in ne verjamemo v sistem. Toda to nikakor ni dobrodošlo za osebnostno rast.

Matthew nas spodbuja, da se z lepimi mislimo obkrožimo tudi v naših domovih, službah … “Izrazite, kar čutite. To storite tako, da ljudi povežete, ne pa jih odtujite.”

https://www.facebook.com/Upworthy/videos/327920174602848/


WOMAN

Preberite še:
Se bojite vzorcev? Tukaj je nekaj nasvetov, kako jih nositi


ROSARY,GUN,NEW YORK,NYPD

Preberite še:
Ekskluzivne fotografije: pištole in rožni venci v New Yorku


ZADANIA DOMOWE

Preberite še:
Starševska dilema: koliko pomagati pri domačih nalogah?

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.