Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

250 “dedcev” je ves dan tičalo skupaj. Le kaj so počeli?

WEB 3 MEETING OF MEN

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Lojze Grčman - objavljeno 16/03/19 - posodobljeno 18/03/19

"Moški se danes v družbi ne moremo normalno pogovarjati v smislu, da se odpreš"

Drugo vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov, ki je bilo tokrat poimenovano Srečen in uspešen?, je tokratni dom našlo v Zavodu sv. Stanislava. Tam je okrog 250 moških ves dan, od jutra do dobesedno mraka, razpravljalo, ugotavljalo, razmišljalo, kako biti boljši, dejavnejši, bolj ljubeči, odločnejši v prizadevanju za dobro v vseh svojih vlogah. In seveda bolj dovzetni za namige Svetega Duha.


MEETING OF MEN

Preberite še:
“Moškemu mora propasti posel, da postane sočuten, ustvarjalen in usmiljen”

Očetova molitev

Sveti Duh, tukaj sem, ti veš, kakšen sem. Ti veš, kaj me muči. Prosim te le to, da me vodiš v mojih odločitvah, me blagoslavljaš v mojih prizadevanjih, da bi doma kot oče živel, kot si si ti zamislil, da bi očetovsko držo najprej posnemal od Boga, ki prihaja k nam, se nam daje, nas posluša in potrdi, da smo vredni v njegovih očeh.

Galerija srečanja mož, očetov in sinov:

Smisel težav

“Včasih Boga ne čutimo blizu, zdi se nam oddaljen. Občutek imamo, da pusti, da težave kar ostajajo. Na srečanju smo slišali vrsto pričevanj, ki so pokazala, da nas Bog hoče prečistiti tudi skozi preizkušnje. Preverja nas, koliko smo zvesti njemu in temu, kar nas uči. Ali nam je mar le za to, kar želimo dobiti od njega? Želi, da mu zaupamo, vse več polagamo v roke. Tako naše skrbi kot vprašanja in zahvale,” razmišlja Luka Mavrič, voditelj skupine za moške in glavni organizator srečanja.

“Samo tisto, kar podarimo, bo zares ostalo za nami v tem življenju. Kar želimo grabiti zase, si nakopičiti, bo propadlo,” je še poudaril oče treh otrok.

Na površini

Dejavni gost srečanja, tako pevsko kot  pričevalsko, je bil tudi Blaž Bilban, ki je posebej izpostavil delovanje Svetega Duha in posebno povezanost ter medsebojno podporo, celo bratstvo moških.

“Takšna srečanja so zelo dobrodošla, saj se moški danes v družbi ne moremo normalno pogovarjati v smislu, da se odpreš. Govorimo o površinskih stvareh, športu, vremenu, dekletih. /…/ Moški potrebujemo nekoga, ki jim je pripravljen prisluhniti. Nekoga, ki mu lahko dajo del tistega, kar jih teži,” ugotavlja med drugim.

Celotno Blaževo misel o vlogi moškega v družbi preverite v videu.


luka in jure sesek

Preberite še:
Jure in Luka Sešek med zbadanjem in občudovanjem: Družina je za nas nedotakljiva vrednota


peter millonig 2

Preberite še:
“Najdonosnejša je perspektiva večnosti”


ALES CERIN

Preberite še:
Oče mora biti tudi zoprn, ker pri otrocih ne zbira všečkov

Tags:
duhovnostmoški
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.