Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

10 skrivnosti matere treh otrok, ki je tudi direktorica podjetja

CARLOTA PI

Twitter @CarlotaPiAmoros

Dolors Massot - objavljeno 23/03/19

Carlota Pi Amorós uspešno združuje svoje delo in družinske obveznosti

Carlota Pi Amorós je mlada nasmejana mamica treh otrok, ki je leta 2010 v Španiji soustanovila podjetje Holaluz. Podjetje dobavlja “100-odstotno zeleno” električno energijo, kar je tudi njihov moto. Izstopa po tem, da se drzno postavlja ob bok ogromnim dobaviteljem električne energije s svojimi konkurenčnimi cenami in transparentnostjo poslovne prakse.


DEANA JEZERŠEK

Preberite še:
Kako biti žena, mamica in podjetnica? “Delujem na fotosintezo”

Carlota je glavna direktorica podjetja s 186 zaposlenimi; dnevno pridobijo povprečno kar petdeset novih strank. Ko pa pride domov, jo tam čaka družina. Na vprašanje, kako ji uspe delo in družino usklajevati, odgovori, da nima čudežnega recepta in da ima povsem praktičen pristop.

V nedavnem predavanju na konferenci za poslovne ženske na poslovni šoli IESE v Barceloni je Carlota Pi Amorós pred petsto poslovnimi ženskami spregovorila o svojih načelih.

Nekaj njenih nasvetov vam posredujemo v fotogaleriji.

Carlota Pi Amorós zmore uspešno združevati materinstvo in vodenje podjetja zahvaljujoč pristopu, ki v središče postavlja človeka, je praktičen, prilagodljiv in prijazen do družine. Od takega pristopa bi imela koristi tako družba, ker bi podjetja več pozornosti namenila družbeni in ekološki ozaveščenosti, kot  vodstveni delavci in zaposleni, ker bi bili zaradi ravnovesja med družino in službo srečnejši in učinkovitejši.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


FANIKA KRIŽAJ

Preberite še:
“Življenje je izobilje vsega najlepšega, če si to dovolimo”


CAMILLUS

Preberite še:
Od pijanca in zasvojenca do zavetnika bolnikov in bolnišnic


COUPLE

Preberite še:
Zakaj gledanje televizije z možem ni izguba časa?

Tags:
materinstvoslužbauspeh
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.