Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

3 filmi, ki lahko navdihnejo vajin zakon

ZŁE NAWYKI MAŁŻEŃSKIE

Shutterstock

Anja Rajter - objavljeno 23/03/19

Nikoli ne vemo, kje nas čaka navdih za rešitev naših težav. Morda celo v filmu

Včasih nam na pot pride preveč preizkušenj, skušnjav in premalo odskočnih desk, zato nam preprosto zmanjka moči in poguma. Če razpoke nastanejo v zakonskem življenju, je to še toliko težje. Potrebne je veliko volje, vztrajnosti, da se kaj premakne na bolje.

V morebiten navdih pri reševanju zakonskih težav smo izbrali (večno zelene) tri filme, ki se ukvarjajo s to tematiko. Upamo, da vama bodo dali novih moči za obnovitev (ali ohranitev) srečnega ljubezenskega življenja.


3 FILMY DLA SINGIELEK

Preberite še:
3 filmi, ki si jih mora ogledati vsaka samska ženska. Lahko nas veliko naučijo!

1. Ljubezenski izziv je čudovit film o upanju, odrešitvi in pravi ljubezni

Fireproof (2008) – Ljubezenski izziv (v slovenščini lahko najdemo tudi naslova Varno pred ognjem in Ognjevarno)

Caleb Holt, junaški in predani poklicni poveljnik gasilske brigade je morda odličen v službenem času, zakonsko življenje pa mu ne gre preveč dobro od rok. Zaradi zasvojenosti s pornografijo in neprijaznega odnosa sta z ženo Catherine čedalje bolj odtujena.

Ko mu žena predlaga ločitev, ga njegov oče povabi k 40-dnevni pustolovščini, ki jo imenuje Ljubezenski izziv. Caleb dvomi, da je vredno truda, a se v pustolovščino bolj kot zaradi zakona spusti zaradi svojega očeta. Med potovanjem, na katerem nikakor ne gre brez težav, pa Caleb začuti Božjo ljubezen in z Božjo pomočjo znova vzljubi svojo ženo.

Dnevnik z napotki, po katerem je Caleb rešil zakon s Catherine, je dostopen tudi v slovenščini, z naslovom Izziv ljubezni. Prav tako pa je v tiskani obliki na voljo tudi roman z naslovom Varno pred ognjem.

P. S.: Ste vedeli, da je Kirk Cameron zavrnil poljubljanje s komerkoli, ki ni njegova žena? Za potrebe posnetka, v katerem Caleb poljublja Catherine, so ustvarjalci filma k sodelovanju povabili Kirkovo ženo Chelseo Noble. Da zamenjave igralk ni opaziti, so uporabili sence in zamegljeno scenografijo.
Preberite še:
Filmi, ki si v letu 2019 zaslužijo vašo pozornost

2. Vojna soba je živo opozorilo, da je molitev močno orožje

War room (2015) je prepričljiva drama s humorjem, skozi katero lahko začutimo moč molitve za zakon, starševstvo, kariero, prijateljstvo in vsa druga področja življenja.

Tony in Elizabeth Jordan vse to imata – odlični službi, čudovito hčerko in sanjsko hišo. Toda videz lahko vara. Svet Tonyja in Elizabeth se pravzaprav ruši pod težo zakonskih težav. Življenja članov družine se nepričakovano spremenijo, ko Elizabeth sreča gospo Claro. Vdova jo z zgledom povabi k molitvi in pripravljanju “vojne sobe” v družinski hiši, s čimer bo začela bojni načrt molitve za svojo družino.

P. S.: Ste vedeli, da je bila hiša, v kateri so snemali Clarin dom, pastorjeva hiša? Nekega dne, ko je režiser stopil v tisto sobo, je začutil, da je bilo v tej sobi izrečenih veliko molitev. In res. To je bila v resnici pastorjeva soba, posvečena pogovoru z Bogom.


COUPLE;AMOUREUX, DISPUTE

Preberite še:
Alergična sva drug na drugega, ne zmoreva se več pogovarjati. Kaj zdaj?

3. Vera kot krompir – resnična zgodba o jeznem kmetovalcu, ki ga Bog uporabi za svoje orodje

Faith like Potatoes (2006)

Film govori o Angusu Buchanu, belem škotskem kmetovalcu, ki s svojo družino živi v Zambiji. Vedno večje stiske, izzivi in osebni pretresi ga vodijo v življenje, polno jeze, strahu in nasilja. Ob poslušanju pričevanj drugih kmetov iz lokalne cerkve ga je vera govornikov tako ganila, da je svoje življenje zaupal v Kristusove roke.

Postal je boljši človek, mož in oče, prek zaupanja v Boga pa so se mu začeli dogajati celo čudeži.


HAPPY,COUPLE,PARK

Preberite še:
10 resnic o zakonu, o katerih nihče ne govori


COUPLE; AMOUREUX, TOMBER AMOUREUX, DRAGUE

Preberite še:
Zakaj ste izbrali ravno to žensko oziroma tega moškega za svojega zakonca?


RELATIONSHIP PROBLEMS

Preberite še:
Kako je odvetnik z le štirimi vprašanji rešil zakonca pred ločitvijo

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.