Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

85-letna babica, ki je na svet pomagala 3000 afriškim otrokom

POPE FRANCIS Suor MARIA CONCETTA

Vincenzo PINTO / AFP

Aleteia - objavljeno 28/03/19

Papež Frančišek: Naj njen primer pomaga vsem živeti evangelij, kjerkoli smo

Misijonarji niso pogosto v medijih, ampak po vsem svetu sejejo seme božjega kraljestva, zato si zaslužijo našo hvaležnost in molitveno podporo.

To je dejal papež Frančišek, potem ko je za šest desetletij služenja v Afriki podelil odlikovanje italijanski redovnici. Babica, stara 85 let, je na svet pomagala na tisoče dojenčkom.

Poročilo za Radio Vatikan je napisala Lydia O’Kane:

Sestra Maria Concetta Esu je skoraj 60 let svojega življenja posvetila misijonskemu delu v Afriki. V svojem babiškem poklicu je na svet pomagala na tisoče dojenčkom in se pri svojih 85 letih še naprej zavzema za otroke, matere in družine.


HOLY FAMILY CATHOLIC CHURCH IN DULAC

Preberite še:
Redovnik, ki nagovarja s čolna

Pope Francis, Nun, Missionary
Youtube - Vatican News


AGNES MARIAM DE LA CRUZ

Preberite še:
Redovnica, ki je šla z belo zastavo v Damask in evakuirala 6.500 ljudi

V spomin na njene napore je papež Frančišek ob koncu svoje splošne avdience v sredo počastil to sestro iz Kongregacije hčera sv. Jožefa iz Genonija “za vse delo, ki ste ga opravili sredi naših afriških bratov in sester, v službi življenja …”

Papež je romarjem povedal, da se je s sestro Marijo Concetto srečal leta 2015, v času svojega obiska v Banguiju. “Tudi ta dan se je s kanujem pripeljala iz Konga … da bi opravila nakupe v Banguiju.”

Papeževa hvaležnost

Medtem ko je počastil to verno sestro, je papež izkoristil priložnost in izrazil svojo hvaležnost vsem misijonarjem, duhovnikom, vernikom in laikom, ki vsak dan ne objavljajo novic, temveč “sejejo seme kraljestva Božjega v vsakem delu sveta.”

Papež je spregovoril tudi o brazilskem kardinalu Cláudiju Hummesu, ki “gre na pokopališče in obišče grobove misijonarjev; veliko mladih, ki so umrli zaradi bolezni …” Dejal je, da mu je  kardinal povedal, da “si vsi zaslužijo kanonizacijo”, ker je bilo njihovo življenje porabljeno v služenju.

Sestra Maria Concetta, ki je s svojo skupnostjo na srečanju v Rimu, se bo vrnila v Afriko in nadaljevala svoje delo. Papež Frančišek je ob slovesu dejal, naj “jo spremljamo z molitvijo in naj nam njen primer pomaga živeti po evangeliju, kjerkoli smo.”

https://www.facebook.com/AleteiaSI/videos/1009728982550811/

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.


STANISLAWA LESZCZYNSKA

Preberite še:
Babica, ki je v Auschwitzu na svet pomagala več kot 3.000 otrokom


CARE

Preberite še:
Zadnji nauk, ki sem se ga naučila od svoje umirajoče 101-letne babice


MAN,WOMAN,ARGUE

Preberite še:
Kako se po prepiru pobotati z zakoncem?

Tags:
papež Frančišek
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.