Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

“Vloganje me uči, da lepa sporočila povem čim bolj preprosto”

web 3 martin golob janez rus

OSEBNI ARHIV

Lojze Grčman - objavljeno 30/03/19

Martin Golob in Janez E. Rus ter njun pogled na vloganje

Dva duhovnika, dva značaja, dve poklicanosti, dva načina delovanja, a najmanj ena skupna lastnost. Tako Janez Evangelist Rus kot MartinGolob sta tudi vlogerja. Prvi je v dobrem letu delovanja Aleteie ustvaril 15 vlogov, drugi pa deset. Ob srebrnem jubileju, skupnem seštevku videonagovorov, predstavljata košček svojega poslanstva.


JANEZ RUS

Preberite še:
Ali je treba bodočo ženo preizkusiti? “Preizkušam smučke, ne odnosa”

Trikrat dobro

“Potem ko so me mnogi večkrat spodbudili, naj tudi kaj posnamem, sem zares nekajkrat poskusil. Šlo mi je dobro, počutil sem se dobro, odzivi so bili dobri, zato sem to vzel kot obvezno razvijanje svojih (zastonj prejetih) talentov,” se na svoje snemalne začetke ozira Janez E. Rus, ki od lani kot mednarodni koordinator mladih pri skupnosti Emanuel deluje v Münchnu.

Zanimivo, da je Janez E. Rus prej nastopil pred kamero kot pred telefonom, s katerim snema vloge. Še kot najstnik je namreč zaigral v odmevnem in nagrajenem filmu V leru.

“Cilj je dosežen”

O tematikah, ki dajo sledilcem iztočnico za resnični notranji razmislek, je težko natančno soditi: “Ljudje smo različno razpoloženi in potrebujemo različno hrano, zato se vsaka tematike dotika različnih ljudi. Doslej še nisem objavil vloga, ki bi ostal brez vsaj enega osebnega odmeva. Cilj je torej dosežen!”
Preberite še:
Si predstavljate ministranta, ki bi duhovniku med mašo prinesel telefon za selfie?

Kratko in enostavno

Martin Golob, ki ga nekateri že imenujejo najbolj znani župnik v Sloveniji, je vloganju rekel da, ker je opazil, da z videom nagovori lažje kot s pisano besedo. Ob tem pa tudi sam raste in napreduje. Njegove stvaritve na YouTubu so v le pol leta postale najbolj gledana katoliška vsebina v Sloveniji.

“Vloganje me pravzaprav uči, da lepa sporočila povem čim bolj kratko in enostavno. S čim širšim sporočilom čim globlje predreti. Je pa to v bistvu moje osnovno poslanstvo, poslanstvo kristjana, da govorim o Bogu. Uči me tudi, da se vedno znova zavedam tudi moči izgovorjene besede,” razmišlja župnik v Srednji vasi v Bohinju.

Ljubezen, sprejemanje in odnosi

Pri temah, ki jih izbira, ohranja svojo pristnost in stavi na preprostost: “Mislim, da se poslušalcev najbolj dotaknejo preproste življenjske vsebine: o ljubezni, sprejemanju, odnosih. To je področje, po katerem najraje posežejo. V vsem tem se zelo lepo pojavlja tudi oznanilo o Bogu.”

Spoštovana duhovnika in vlogerja, hvala za vajin prispevek. Še na mnoge vloge!


martin golob

Preberite še:
Kaj Martin Golob meni o aferah in škandalih v Cerkvi?
Preberite še:
“Moja moč je šibka, zaupanje v Boga pa veliko”
Preberite še:
Menihi, ki živijo v ekstremnih razmerah

Tags:
duhovnikvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.