Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

To sta najnižja zakonca na svetu

Lojze Grčman - objavljeno 10/04/19

Paulo in Katyucia, zakonca, ki sta visoka le 89,5 in 88,5 centimetra

Njemu je ime Paulo, ona je Katyucia. Prihajata iz Brazilije. Mož je za centimeter nižji od žene. To ne bi bilo nič pretirano nenavadnega, če … Če ne bi oba skupaj merila zgolj dobrih 181 centimetrov. Zakonca Barros, ki imata različni vrsti pritlikavosti, sta bila leta 2016 razglašena za najnižji poročeni par na svetu.

Spoznala sta se pred 13 leti na družabnem omrežju. Paulu je bila Katyucia nemudoma všeč. Z druge strani pa ni bilo ravno tako. Guinessova knjiga rekordov postreže z zanimivostjo, da ga je na klepetalniku celo blokirala. Naposled pa je le osvojil njeno srce.


BOJANA IN LUKA ŠKRLJ

Preberite še:
“Brez poroke si na istem mestu, ne narediš koraka naprej”

“Morda sva nizka, a imava veliki srci drug za drugega in tiste, ki naju obkrožajo. Seveda nama v življenju ne manjka izzivov, vendar sva vesela, da se z njimi spoprijemava skupaj,” pravita.

View this post on Instagram

A post shared by Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

Ker razumeta omenjene izzive in težave drug drugega, sta še bolj povezana. “Najine misli, ideje in čustva se ujemajo,” je za profil Born different razložila Katyucia. “Podpira me v vsem, ona je moja mala bojevnica,” pa je ženi kompliment poklonil Paulo.

Navadila sta se že na začudene poglede in opazke, zaradi katerih se ne obremenjujeta. Kar je mogoče, si v življenju prilagodita. Nekatere stvari, na primer na policah v trgovinah, pa so zanju še vedno previsoko.


Alenka Javornik, Polona Pečovnik Kopač

Preberite še:
“Pametne naprave moramo starši umakniti, nastaviti pa knjige”


STRESS

Preberite še:
“Polovica našega razreda je na antidepresivih.” Ideje za starševsko podporo maturantu


matej virag

Preberite še:
Superfinalist resničnostnega šova in njegova zgodba o križu

Tags:
ljubezenzakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.