Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Evharistični čudež: sveta hostija je po nekaj dneh zakrvavela

NAJSŁYNNIEJSZE CUDA EUCHARYSTYCZNE

EAST NEWS

Anja Rajter - objavljeno 24/04/19

V njej so znanstveniki odkrili delčke srca osebe v hudi agoniji

Na božič leta 2013 je v Legnici na Poljskem v cerkvi Sv. Hijacinta duhovniku med svetim obhajilom ena od posvečenih hostij padla na tla. V Rimskem misalu je navedeno, kako je treba ravnati v takih primerih in duhovnik je ravnal prav tako: obhajilo je položil v kelih z vodo in ga shranil v tabernakelj.

Običajno se hostija v vodi v nekaj dneh popolnoma sprosti. Domači župnik Andrzej Ziombra je pričakoval tak razplet, doživel pa je čisto drugačnega. 10 dni zatem je opazil, da je sveta hostija ostala ne le cela, ampak se je je približno ena petina obarvala rdeče. O nenavadnem dogajanju je obvestil tamkajšnjega škofa Stefana Cicihyja, ki je župniku naročil, naj naslednja dva tedna opazuje, kaj se bo v zgodilo s sveto hostijo.


Bernadette Moriaux

Preberite še:
Kaj nam govori čudežno ozdravljenje sestre Bernadette

Po desetih dneh

Svetli del hostije se je sprostil, ostal pa je madež velikost 15×5 mm in je spominjal na krvni strdek. Župnik in prisotni duhovniki so ga vzeli iz vode, položili na korporal in shranili v tabernakelj. Škof je ob tem ustanovil posebno teološko znanstveno komisijo, ki je naslednje mesece opazovala in analizirala dogodek.

Dve neodvisni raziskavi sta dali iste rezultate

Na prošnjo komisije so znanstveniki medicinske fakultete katedre za sodno medicino v Wroclavu že 26. januarja vzeli 15 vzorcev tkiva. Preiskave so izključile prisotnost bakterij in gliv kot vzrok za rdeč madež. Druga histopatološka raziskava je pokazala, da so delčki vzorca deli srca.

Iste vzorce tkiva so dali v znanstveno analizo tudi na forenzični inštitut pomeranske medicinske univerze v Szcezcinu. Ker so želeli neodvisne rezultate, vira vzorcev niso navedli.


Jesus-Cross-crucifix

Preberite še:
Neevtanazirani Bog

Vzorec vsebuje delčke srčne mišice osebe v agoniji

Po analizi je inštitut objavil, da so v vzorcu “deli tkiva, ki vsebujejo razpadajoče dele navzkrižno progaste mišice”. To je podobno “človeški srčni mišici s spremembami, ki se pogosto pojavljajo med agonijo. V vzorcu je bila najdena človeška DNK.”

Rezultati raziskave so na moč podobni rezultatom raziskav evharističnih čudežev v župnijah Lanciano v Italiji leta 700, Sokolka na Poljskem leta 2008, Tixtla v Mehiki leta 2006 in Buenos Airesu v Argentini leta 1996.

Vira: Liebt einander. Katholische Evangelisationszeitschrift. Nr. 2-2017.

http://ad-dominum.blogspot.com/
Preberite še:
Kdor bo na nedeljo po veliki noči opravil sveto spoved in prejel obhajilo …


MAGDALENA GORNIK

Preberite še:
Kako je Magdalena Gornik videla nebesa, vice in pekel


PRAYER FOR LIFE,NEW YORK CITY,ROE V WADE

Preberite še:
4 znamenja, da ste morda duhovno mrtvi

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.