Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Težave s spanjem? Priporočamo tole molitev

WOMAN IN BED

Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 25/04/19

V mislih se preselimo v tabernakelj in zmolimo to ljubečo molitev

Mnogi izmed nas se tu in tam zbudimo sredi noči in zelo težko znova zaspimo. Zanimivo je, da tisti trenutki tišine, ko vsi drugi trdno spijo, ponujajo čudovito priložnost, da odpremo svoje srce v molitvi.


WOMAN

Preberite še:
Zakaj spanca ni priporočljivo nadoknaditi ob koncu tedna

S spodnjo molitvijo se zahvaljujemo Bogu, da je navzoč v naši spalnici, pa tudi za Njegovo navzočnost v sveti hostiji v tabernaklju. To je primeren trenutek, ko lahko premišljujemo, kako nas Jezus v tabernaklju pričakuje. Čeprav sredi noči ne moremo do Njega, se lahko v duhu preselimo v Njegovo bližino in se mu v kratki molitvi iz srca zahvalimo.

Vsemogočni Bog! Oče, Sin in Sveti Duh! Ljubim Te, resnično navzočega v Tvoji brezmejnosti, ki napolnjuje ves prostor; s predano ljubeznijo in hvaležnostjo se radujem, da v Tebi živimo, bivamo in smo.

Nato pa, v duhu pred tabernakljem, recimo:

Moj preljubi Jezus, ljubitelj človeštva, zahvaljujem se Ti za Tvoje nežno in ljubeče varstvo, saj si z nami dan in noč! O, angeli našega svetišča! Ljubite, hvalite in častite ljubega Jezusa tudi v mojem imenu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.




Preberite še:
“Preživele bodo le misijonarske župnije, vse drugo bo propadlo”




Preberite še:
Po podrobnejšem pregledu: čudovite notredamske orgle so ostale nepoškodovane!


BABY

Preberite še:
Najtežje obdobje v zakonu je, ko so otroci še majhni

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.