Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Italijanska igralka: Bila sem popolnoma obupana, Božje usmiljenje me je rešilo

web-3-claudia-kroll.png

ZAJEM ZASLONA YOUTUBE

Aleteia - objavljeno 28/04/19

Claudia Koll je znana italijanska filmska igralka, ki je v začetku svoje igralske in filmske kariere igrala v mnogih nediskretnih vlogah. Bog je v svojem usmiljenju odločno posegel v njeno življenje

V enem svojih pričevanj je Claudia Koll spregovorila o svojem življenju in spreobrnjenju. Njena zgodba je kakor nenapisana pripoved Marije Magdalene današnjega časa.

Pripovedovala je o svojem težavnem odraščanju brez mame, ki je umrla med njenim porodom. Življenje z babico, šola, kriza identitete in na koncu vstop v svet filma. Bog, navidezno, ni imel nobene vloge v njenem življenju.
Preberite še:
Spreobrnjeni metalec na onkologiji. Na terapiji moli in evangelizira v bolnišnici

Po nekaj filmih, v katerih je svoje vloge odigrala v nediskretnih prizorih, je leta 2000 vstopila skozi sveta vrata v rimski Baziliki sv. Petra in Pavla. Prav v tistem trenutku je začutila, kot bi bilo vse njeno dotedanje delo izničeno. Doživela je spremembo, ki se je počasi začela kazati v njenem življenju.

Veliki preobrat

Pripovedovala je, kako se je nekega dne znašla v brezizhodni situaciji. Treba je bilo najti rešitev, vendar tega v tistem trenutku ni zmogla.

“Hodila sem gor in dol po sobi in v nekem trenutku sem se obrnila na Boga. Začela sem moliti očenaš in v rokah stiskala križ, ki mi ga je nekaj dni prej podaril prijatelj. Ko sem takole močno molila, sem začutila osvoboditev. Počutila sem se potopljena v globok mir. Nič več me ni skrbelo in ni me bilo več strah, doživela sem tišino, v kateri mi je govoril Bog.”

V tej tišini mu je rekla: “Rada bi te spoznala.” In te besede so takrat bile njena molitev.
Preberite še:
Dolores Hart – poljubila je Presleyja in odšla v … samostan!

Trpljenje ostaja

Bog ji kljub temu močnemu doživetju ni odvzel bolečine in trpljenja. Pomagal ji je, da ju je počasi, korak za korakom, premagala. Prav ta bolečina in trpljenje sta bila zanjo pot, po kateri je prišla do Boga.

Počasi je začela čutiti željo, da bi se vrnila v Cerkev, in tako je postopoma začela obiskovati sveto mašo. “Tako me je Gospod začel ozdravljati po zakramentih,” pravi Claudia.


FATHER

Preberite še:
Sam Jezus nam je dal to molitev za spreobrnjenje prijatelja ali družinskega člana

To “zdravljenje” je bilo dolgo. Medtem je doživela padce, iz katerih pa se je vedno znova pobrala. “Spoznala sem, da moram slediti Jezusu na dveh novih nogah: ena je Resnica, druga pa Ljubezen,” pravi Claudia. Od takrat naprej je odklanjala vse vloge, ki niso bile v duhu evangelija.

Novo življenje

Nekega dne je podpisala pogodbo za vlogo, ki je bila zelo dobro plačana in sama po sebi ni bila sporna. Vendar bi se posledično znova družila z ljudmi, za katere je Bogu obljubila, da se ne bo več.

Takoj, ko je pogodbo podpisala, se je zavedala napake, vendar ni imela moči, da bi jo prekinila. Zato je ves denar, ki ga je s tem dobila, razdala revnim v Cerkvi. Ni ga želela imeti, zanjo je bil to denar njene nezvestobe, ki pa ga ni želela imeti zase.
Preberite še:
Skoraj 200 tisoč čebel s strehe katedrale Notre Dame je preživelo požar!

Na misijon

Resnica in Ljubezen so jo gnale dalje in odšla je v misijon v Etiopijo. Tam je videla veliko revščino, otroci so skoraj umirali od lakote. Spomni se dečka, ki je bil nujno potreben vode in je imel vnete oči. Z vlažnim robčkom mu jih je očistila.

“Medtem ko sem jaz odpirala dečku oči, jih je Bog odprl meni. Živela sem luksuzno življenje, doma sem jedla s srebrnim priborom, vendar to ni rešilo mojega življenja. Začela sem gledati z drugačnimi očmi in dojela sem, da moram del svojega bogastva dati tistim, ki nimajo nič,” pripoveduje.


CELEBRITY

Preberite še:
Kdo so igralci, ki so se za oskarja zahvalili Bogu

Po vrnitvi iz misijona je spoznala usmiljenega Jezusa in razumela, zakaj je na preizkušnjah še vedno, kljub veri, padala. “Razumela sem, da mi Gospod pravi: ‘Claudia, padla si, ker preveč verjameš vase, Vame verjemi!’ To je zame sporočilo Božjega usmiljenja.”

Pri najbolj preizkušanih

Po spreobrnjenju ji je Bog poslal posebno srečanje. Srečala se je z obolelimi za aidsom. Znašla se je ob mladem fantu, ki od bolezni ni mogel več govoriti. V njegovem trpljenju je prepoznala Kristusa.

Oči mladeniča so ji pripovedovale o strahu, ki ga je doživljal. “Ko sem ga prijela za roko, sem v srcu začutila močno ljubezen. Ljubezen, ki je nikoli prej nisem čutila, ljubezen, ki je bila močna in nežna hkrati. Tista ljubezen me je spreobrnila. Ko danes gledam nazaj na svojo pot, vidim, kolikokrat je bil Jezus v takšnih okoliščinah prisoten, vendar so bile moje oči slepe in ga nisem mogla prepoznati.”


PAOLO BROSIO

Preberite še:
Ko v resničnostnem šovu pristane vera: Duhovnik bo spovedoval in delil obhajilo

Marijina bližina

Claudia je že v otroštvu čutila Marijo. Nekoč je spoznala, da Marija ni kip, ampak ženska. Nagovorjena s filmom o prikazanju Marije pastirčkom v Fatimi jo je prosila, da bi lahko tudi njo vzela s seboj v večnost, kakor je to storila z Jacinto. Vendar ta njena prošnja ni bila uslišana – Bog je imel drugačen načrt. Danes ima z Marijo, Kraljico miru iz Medžugorja, Claudia prav poseben odnos.


PIRAN

Preberite še:
Frančišek Janez Bonifacio, “mirni svetniček” – ubit zato, ker je bil veren

Predana misijonom

Claudia Koll danes vodi združenje Opera del Padre (v prevodu Očetovo delo), ki se posveča misijonarskemu delu v Afriki. Tam gradi tudi hišo, ki bo sprejemala tiste, ki pri gibanju niso samostojni in potrebujejo pomoč. Poimenovala jo je Mali Lurd.

V svetu umetnosti in filma pa je direktorica akademije, osnovane na pismu Janeza Pavla II.  umetnikom. Prek te akademije želi mladim pomagati, da v svet filma in gledališča vstopijo na zdrav način.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Nataša Rupena.
Preberite še:
Dih jemajoče slike dojenčkov v maternici
Preberite še:
Celine Dion pravi, da so 50. leta njena najboljša
Preberite še:
Beti z vozička širi veselje, lepoto in dobroto

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.