Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Jezus p. Piju razloži, katera je resnična “ogromna moč” Cerkve

22101lpr_b6609936c6868ba

© Thoom / Shutterstock

Papaboys 3.0 - objavljeno 19/05/19

V enem izmed zvezkov, ki tvorijo dnevnik zapisov o tem, kako so cerkveni odposlanci zasliševali p. Pija, ta prosi Jezusa samega, da razloži, kaj je sveta maša

“Pomislite, da ima duhovnik, ki me kliče v svoje roke, oblast, ki je nisem dal niti svoji Materi; razmislite, kako bi bilo, če bi na mesto ministrantov duhovniku stregli najbolj odlični serafi – niti oni ne bi bili dovolj vredni, da so ob njem. (…) Je torej vredno biti navzoč pri sveti maši in misliti na drugo kot name?

Na oltar ne glejte kot na nekaj, kar so naredili ljudje, ampak kot na tisto, kar v resnici je, vrednost, ki mu ga da moja mistična, vendar resnična navzočnost. (…) Glejte hostijo, videli boste mene, ki sem bil ponižan za vas; glejte kelih, v katerem se moja kri vrača na zemljo, bogata z vsakršnim blagoslovom.


PADRE PIO,I ABSOLVE YOU

Preberite še:
Pater Pij: Bog je “dolžan” uslišati takšne molitve

Darujte me, darujte me Očetu, zaradi tega se vračam med vas. (…) Če bi vam rekli: ‘Pojdimo v Palestino spoznat svete kraje, kjer je Jezus živel in kjer je umrl,’ bi vaše srce poskočilo, kajne?

Vendar oltar, na katerega sedaj jaz prihajam, je veliko več kot Palestina. Od tam sem odšel pred 20 stoletji in na oltar se vsak dan vračam jaz – živ, resničen, čeprav skrit, sem vendar jaz, prav jaz, ki utripam v rokah mojega služabnika.


Priest Hosts

Preberite še:
Osupljiva povezava med vegetarijanstvom in evharistijo

Jaz se vračam k vam, ne simbolično, o ne, ampak resnično; še enkrat vam povem; resnično (…). Getsemani, Kalvarija, oltar! Trije kraji, med katerimi je zadnji, oltar, seštevek prvega in drugega; to so trije kraji, ampak en sam je tisti, ki ga boste našli.

(…) Prinesite svoja srca na sveti korporal, ki podpira moje telo; vrzite se v tisti božanski kelih, v katerem je moja kri. Tam bo Ljubezen objela Stvarnika, Odrešenika, vašo žrtev v vašemu duhu; tam boste obhajali mojo slavo v neskončnem ponižanju mene samega. Pridite k oltarju, glejte me, močno mislite name (…).”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Nataša Rupena.
Preberite še:
Med splavom je izgubil obe nogi. “Živeti moram z izbiro nekoga drugega”


MAP APPARITIONS

Preberite še:
Zemljevid, ki predstavlja 500 let Marijinih prikazovanj
Preberite še:
“Mladi pri birmi in po njej najbolj pogrešajo starše, njihovo pričevanje”

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.