Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

7 iger za svatbo ali abrahama

PEOPLE DRINKING

HSSphoto I Shutterstock

Anja Rajter - objavljeno 21/05/19

V pomladnih in poletnih mesecih se poroči največ naših prijateljev in sorodnikov. Mogoče sta mladoporočenca za zabavni del med "rundami" plesa prosila prav vas, vi pa od takrat mrzlično iščete ideje na spletu

Na voljo je cel kup takšnih, ki žalijo človekovo dostojanstvo, posegajo na področje spolnosti ali se norčujejo iz sodelujočih, mi pa smo za vas izbrali takšne, ki so neškodljive in primerne tudi za praznovanje abrahama, nove maše ali obletnice.


WEB 3 FRIENDS

Preberite še:
11 iger in preizkušenj, ki jih lahko pripravimo na dekliščini

KOČIJAŽ

Simpatična igra za vse starosti, stane in spole.

Osebe: kralj, kraljica, kočijaž, desni konj, levi konj, sprednje levo kolo, sprednje desno kolo, zadnje levo kolo, zadnje desno kolo

Stole razporedimo tako, da predstavljajo kočijo. Za kraljico in kralja se največkrat izbere nevesto in ženina, preostale osebe pa poljubno. Voditelj bere (tu najdete besedilo) ali si sproti izmišljuje besedilo. Ko omeni eno od oseb, mora ta vstati in teči okoli svojega stola. Ko omeni besedo kočija, morajo vsi okrog celotne kočije. Če se oseba zmoti (ne vstane, ko je imenovana, ali vstane, ko ni imenovana), jo čaka kazen, ki jo vnaprej določite: zapoje naj kitico pesmi, naredi dva počepa, zavriska …


TIRED DAD

Preberite še:
5 iger, ki se jih lahko igrate z otroki, tudi ko ste na smrt utrujeni

ISKANJE PRAVEGA NOSU

Zabavna igra za zakonce.

Potrebujemo rjuho z 10 luknjami, 10 stolov ali klop za sedenje, 10 poročenih parov in dva prostovoljca, ki držita rjuho.

Žene se obrnejo proti občinstvu. Možje sedejo vsak na svoj stol, vsak od njih pa potisne nos skozi eno od lukenj. Žene se obrnejo proti nosovom, vsaka pa mora ugotoviti, kateri nos pripada njenemu možu.

Ta igra je luštna in po krivici spregledana, saj v njej ni nihče posebej izpostavljen in je ob tem lahko veliko smeha tudi pri sodelujočih.

PLESANJE PAROV

Igra, primerna za starejše.

Potrebujemo eno surovo jajce in npr. devet kuhanih. Pa še devet plesnih parov in različno glasbo. Surovo jajce vržemo na tla ali na krožnik in tako občinstvu “dokažemo”, da so vsa jajca “surova”. Vsak plesni par si jajce namesti med obe čeli in pleše ob glasbi različnih žanrov. Zmaga par, ki mu jajce ni padlo na tla.


RELATIONSHIP

Preberite še:
Kako lahko ples izboljša vajino zvezo

ŽENIN IN NEVESTA

Ženin in nevesta sedeta na dva stola tako, da se dotikata s hrbti. Nato oba sezujeta po en čevelj in ga dasta svojemu partnerju. Tako ima vsak v eni roki svoj čevelj, v drugi pa čevelj svojega zakonca. Voditelj jima postavlja vprašanja, onadva pa odgovarjata z dvigovanjem ustreznega čevlja:

  • kdo se hitreje odloči,
  • kdo nosi hlače,
  • kdo porabi več časa v kopalnici,
  • kdo bolje kuha,
  • kdo se boji svoje tašče,
  • kdo raje jé,
  • koga prej opeče sonce,
  • kdo je lepši,
  • kdo lepše poje,
  • kdo ima več bratrancev …

Postane lahko zelo zabavno, sploh pri vprašanju, kdo se hitreje odloča. En že drži partnerjev čevelj v zraku, drugi pa še zmeraj menca! 😀

METANJE ŠOPKA IN PODVEZICE

To igro poznamo vsi.

Malokdo pa ve, da lahko nevesta šopek podari namesto vrže in ga tako ohrani lepšega. Neporočena dekleta in žene plešejo v krogu, nevesto pa voditelj z zavezanimi očmi zavrti v drugo smer. Ko se glasba ustavi, se nevesta odpravi v želeno smer in ob stiku podari šopek.

Nekaterim se zdijo igre s podvezico neokusne, saj lahko preveč posegajo v čistost para. Zanje imamo idejo: ženin lahko v skupino neporočenih fantov in mož vrže svoj naprsni šopek ali kravato.


WEDDING

Preberite še:
Ta mladoporočenca sta se odločila za zelo nenavadno poročno slavje

PETJE ALI RECITIRANJE S POLNIMI USTI

Igra, primerna tudi za otroke.

Predhodno pripravimo pripomočke, s katerimi bodo prostovoljci peli: divji kostanj, žogice za namizni tenis …

Vsi prostovoljci najprej en za drugim zapojejo refren poljubne pesmi z enim kostanjem v ustih. Potem z dvema, s tremi … Tisti, ki ima v ustih preveliko gnečo in ne more dodati še enega kostanja ter zraven še razločno peti, izpade. Zmagovalec je tisti, ki zmore peti ali recitirati z največ kostanji v ustih. Preverjeno gre tudi z desetimi. 🙂

PRIPRAVLJANJE ALBUMA Z LEPIMI ŽELJAMI

To je zares simpatična ideja.

Če imamo na voljo fotoaparat, ki izdela fotografije takoj, je takšna ideja kot nalašč. Pripravimo tudi album, v katerega bomo na vsako stran nalepili fotografijo ene družine ali skupine svatov. Ti bodo potem na stran s svojo fotografijo napisali lepe misli in želje za mladoporočenca. To bo darilo, ki ju bo grelo še dolga leta.


ROD AND STEPH WEDDING

Preberite še:
Fotograf, ki je slepi nevesti pomagal, da je “videla” svoje poročne fotografije

FOTOGRAFIRANJE

V njem lahko uživajo tudi otroci.

Pripravimo poljubno število fotoaparatov za enkratno uporabo. Položimo jih na vidno mesto, po poroki pa nesemo na razvijanje in fotografije še “tople” podarimo mladoporočencema. Navdušena bosta nad serijo neobičajnih fotografij in ujetih trenutkov.


WEB 3 SKAVT MIHA IVANETIČ

Preberite še:
“Če ne bi bilo skavtov, bi bilo moje življenje popolnoma drugačno”


FIRST COMMUNION

Preberite še:
Nekaj nasvetov, da prvo obhajilo ali birma za vašo družino ne bo prevelik stres
Preberite še:
Doktorica kemije, ki se je odpovedala karieri, da je lahko bolj služila Bogu

Tags:
poroka
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.