Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Tako Preblažena Devica ljubi svoje duhovne otroke

MARY

Diana Ringo CC

Philip Kosloski - objavljeno 21/05/19

Devica Marija ljubi človeštvo bolj, kot si sploh lahko predstavljamo

Kot beremo v evangeliju po Janezu, je Jezus, ko je visel na križu, svojo mater izročil “učencu, katerega je ljubil” (Jn 19,26).  Medtem ko večina učenjakov meni, da je s tem izrecno mišljen apostol Janez, pa nekateri teologi pojasnjujejo, da je Jezus svojo mater izročil vsemu človeštvu, predvsem pa kristjanom.


ASSUMPTION OF MARY

Preberite še:
Zakaj je (bila) Marija tako lepa?

Mati vseh ljudi

To pomeni, da je bila Preblažena Devica namenjena ne le za Jezusovo mater, ampak tudi mater vseh ljudi, v duhovnem smislu novo Evo. Marija je tako postala duhovna mati, ki nežno bdi nad nami in si želi, da bi se čim bolj približali njenemu Sinu.

Sv. Ludvik Montfortski, duhovnik iz 18. stoletja, ki je bil vdan Devici Mariji, globino svoje ljubezni do Božje Matere pojasnjuje v knjigi z naslovom True Devotion to Mary (Traktat o pravi pobožnosti do svete Device). V njej opisuje, kako Preblažena Devica ljubi svoje duhovne otroke, posebej tiste, ki se ji izročijo in postanejo njeni zvesti služabniki.
Preberite še:
10 čudovitih citatov o nebeški materi Mariji

Ljubi jih z nežno ljubeznijo, bolj nežno kot vse matere sveta skupaj. Predstavljajte si materinsko ljubezen vseh mater sveta do njihovih otrok. Vso to ljubezen izlijte v eno samo srce matere edinca. Ljubezen te matere je gotovo brezmejna. In vendar je Marijina ljubezen do vsakega izmed njenih otrok še bolj nežna od ljubezni te matere do njenega otroka.

Združena s svojim Sinom v nebesih je Marija sposobna ljubezni, ki si jo tu na zemlji težko predstavljamo. Ljubi nas dosti bolj, kot si sploh lahko predstavljamo, in nas želi voditi po poti skozi življenje.

Neskončna ljubezen

Še več, sv. Ludvik Montfortski natančno pojasnjuje, kaj želi Devica Marija storiti kot ljubeča mati vseh nas, njenih duhovnih otrok.

Marija, morska zvezda, vse svoje zveste služabnike vodi v varen pristan. Kaže jim pot v večno življenje in jim pomaga, da se izognejo nevarnim pastem. Za roko jih vodi po poti svetosti, jih ujame, ko se spotaknejo, in jim pomaga vstati, ko padejo. Ošteje jih kot ljubeča mati, ko se vedejo brezbrižno, in jih včasih celo ljubeče kaznuje. Kako bi lahko otrok, ki sledi takšni materi in tako razsvetljeni vodnici, kot je Marija, zgrešil pot v nebesa?

VIRGIN MARY

Preberite še:
Z večerno molitvijo poiščite mir in zaščito pod ljubečim pogledom Matere Marije

Če se želite približati Jezusu, je eden najučinkovitejših načinov, da vas pri tem vodi Devica Marija. Pot k Njemu pozna bolje kot kdorkoli drug in vas lahko na vaši poti varuje tako, kot bi to storila vsaka ljubeča mati.

Ne pozabite brezmejnosti ljubezni, ki jo čuti do vas, in ji pustite, naj vas vodi k svojemu Sinu, izviru vse ljubezni.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


WEB 3 BARTOLO LONGO

Preberite še:
Satanistični duhovnik, ki je postal svetnik – nihče ni tako zabredel, da se ne bi mogel rešiti


CHURCH

Preberite še:
Prišel je čas, da začnemo znova verovati in graditi katedrale!
Preberite še:
9 klasičnih romanov, ki obravnavajo vstajenje

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.