Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

10 tipov moških, ki ženskam pijejo kri

Couple Arguing

Shutterstock

Anja Rajter - objavljeno 23/05/19

Ti nikakor niso dobra izbira

Vsaka od nas je že spoznala moškega, ki “nam je pil kri”. Mogoče smo bile celo z njim v zvezi. Ali pa imamo prijateljico, ki vztraja v brezplodnem razmerju samo zato, ker “je že toliko vložila vanj in noče vsega zavreči”. Me pa vidimo njuno razmerje z druge perspektive in vemo, da je on nikakor ni vreden.

V knjigi Kako najti pravo ljubezen sta Jason in Crystalina Evert opisala deset tipov moških, ki bi se jih morale izogibati kot kuge. Žabcev, ki se nočejo ali ne morejo spremeniti v prince. Kajti po poroki ne bodo čisto nič drugačni.


COUPLE

Preberite še:
10 stvari, s katerimi ženske spravljajo moške ob živce

Neodločnež

To je moški, ki je preveč len ali prestrašen, da bi se odločil. Ker je nezrel in se ne zna odločiti, od njega ne bomo imele drugega kot čustveno nestalnost.

Nismo težava me, ampak on. Ne gre za to, da nas ne bi bilo mogoče ljubiti, ampak za to, da on ne ve, kaj je ljubezen.

Težaven otrok (nevzgojenec)

Običajno izhaja iz neurejene družine, je prišel navzkriž z zakonom, je odvisen od mamil ali alkohola, je nasilen … in v njem “vidimo tisto, česar ne vidi nihče drug”.

Če mu res želimo pomagati, ga moramo zapustiti. Tako bo usvojil dragocen nauk, da ima njegovo slabo vedenje uničujoče posledice.


JOSEPH

Preberite še:
Samski? Prosite sv. Jožefa, da bi našli življenjskega sopotnika

Potujoči hormon

Ni še prerasel stopnje najstništva in naredil koraka v odgovornega odraslega moškega. Obseden je s spolnostjo in vidi žensko telo samo kot sredstvo za zadovoljevanje lastnih potreb. Pornografija in seksting sta mu običajno zelo domača.

Namesto da bi tratile čas za moške, ki v naši čistosti vidijo težavo ali nevrotično bolezen, poiščimo moškega, ki nas ne ceni samo zaradi telesa.

Hinavec

Podoben je potujočemu hormonu, vendar je precej premeten, zato je posebej nevaren. Samozavesten manipulator, ki nas na tako mehek način prepriča v svoj prav, da se sploh ne zavedamo, kdaj smo podlegle.

Če želimo trajno ljubezen, se mu na daleč izognimo. Kajti bližje kot mu bomo, šibkejše bomo postale.

Obsedenec z nadzorom

Spretno prikriva pomanjkanje samozavesti. Preplavlja nas z negotovostjo, da bi nas lahko nadziral.

Naj se nam ne smili, saj ni žrtev. Sam odloča, kako se bo vedel. Niti nismo me krive za njegovo ravnanje. V nobenem primeru.


anja rajter

Preberite še:
Samska na praznik zaljubljencev? “Na silo ne bom z nekom”

Starejši moški

Na neki način nam nadomešča očeta, saj potrebujemo nekoga, ki skrbi za nas.

Zreli moški se ne zapletajo s takimi dekleti. Če bi bili tako zreli, bi se zapletali z ženskami svoje starosti.

Kvantač

Govori tako, kot da bi besedni zaklad pobiral s sten moškega javnega stranišča. Ali pa je besedno nasilen tudi v zvezi z našim telesom, pametjo ali preteklimi odločitvami.

S tem, ko ostajamo z njim, nevede nagrajujemo njegovo vedenje.

Solzavi prešuštnik

Tako lepo zna saditi rožice, da ženske pozabimo na njegova dejanja. Za varanje ni sprejemljivega razloga. Ni varal zaradi pomanjkanja naše popolnosti, temveč zaradi nezvestobe v njegovem srcu.

Če ne moremo zaupati fantu, s katerim hodimo, imamo razmerje z napačnim moškim. Odpustimo mu, vendar se z njim ne zapletajmo več.


WSPÓLNE PASJE W MAŁŻEŃSTWIE

Preberite še:
6 knjig, ki jih morate prebrati pred poroko

Duhovni pritlikavec

To je moški, ki ima veliko drugih dobrih lastnosti, vendar nas ne more voditi bliže k Bogu.

Če nas razmerje duhovno ovira, je to jasno znamenje, da ni od Boga.

Moški, ki brez spleta ne more dobiti dekleta

Je moški, ki nima dovolj samozavesti, da bi se z ženskami sestajal v javnosti. Človeka res lahko spoznamo na spletu, toda vsako razmerje se mora razvijati osebno, proč od računalnika.

Če večina podatkov, ki jih vemo o njem, izvira s spletnega profila, je čas, da gremo naprej.

Kdo sploh še ostane?

Popolno nasprotje zgornjih desetih: zvest, v čistosti, spoštljiv, neodvisen in iskreno duhoven. Ne preslišimo vesti in ne obupajmo nad najglobljim hrepenenjem v svojem srcu. Molimo zanj in se prepuščajmo Božji ljubezni.

Prihranite svojo ljubezen za moškega, ki bo z vami ravnal kot s kraljico

Če vam moški poskuša dopovedati, da ne morete najti nikogar boljšega od njega, se zavedajte, da verjetneje ne bi mogle najti slabšega. Če hočete takemu moškemu dokazati, da ste pametne, ga preprosto zapustite.




Preberite še:
Želel je biti oče velike družine, potem puščavnik, danes poje na odrih po vsem svetu


BOJANA IN LUKA ŠKRLJ

Preberite še:
“Brez poroke si na istem mestu, ne narediš koraka naprej”


SZCZĘŚLIWE MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
Zakaj s spolnostjo čakati do poroke?

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.