Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Na pomoč! Rada bi bila urejena, pa ne vem, kje začeti

FASHION

Shutterstock-Dmytro Zinkevych

Tina Martinec Selan - objavljeno 04/06/19

Področja, ki jih ne smete zanemariti, če želite biti vedno urejene

Številne ženske v različnih starostnih obdobjih nosijo v sebi željo po tem, da bi bile urejene, a ko pomislijo na to, kje sploh začeti, se zmedejo, prestrašijo in zato idejo raje potisnejo nekam na stran. Kar je škoda, saj za urejen videz zares ni potrebno zelo veliko, niti za to ne potrebujete gore denarja ali neskončno časa. Kako se torej lotiti zadeve?


GREY HAIR

Preberite še:
Siva, modra, črna. So to res edine barve, ki jih lahko nosijo moški?

Osnova je negovana koža

Začnimo kar na pri koži. Urejenost ni samo lep videz, temveč tudi zdrav videz. Če imamo suho, razpokano, vneto, pordelo ali razpraskano kožo, nam tudi gora ličil ne bo pomagala. Kožo na obrazu je potrebno zjutraj in zvečer negovati s primernimi izdelki.

Osnova za vse tipe kože, ne glede na to, ali je mastna, suha ali nekje vmes, je primerno čistilno sredstvo in nanos tonika, kreme ali losjona. Izdelek, ki je prilagojen našemu tipu kože, bo učinkovit, zdrava in negovana koža pa je že pol poti do urejenega videza.


VICTORIA SECRET

Preberite še:
Kaj bi storil Bog, če bi bil on “glavni” v modni industriji?

SKIN CARE

CYTATY ŚWIĘTYCH O CZASIE

Preberite še:
Preprosti stilski triki, s katerimi boste vedno urejeni

Naši lasje potrebujejo reden “apdejt”

Lasje naj bodo čisti in redno striženi, če si jih barvamo, mora biti tudi barva redno osvežena. To je še posebej pomembno pri narastku, saj zares ni lepo, če so lasje nekaj centimetrov od glave povsem druge barve kot pri lasišču. Frizer nam bo odstrigel utrujene in razcepljene konice ter prilagodil obliko pričeske naši obliki obraza, da bo pričeska videti sodobno in da nam bo polaskala. Tako negovane lase je tudi lahko urejati, ne da bi za to potrebovali ogromno časa.

Pozornost namenite tudi koži telesa, ki jo redno negujte z mlekom ali oljem za telo. Nohti naj bodo čisti in lični, če si jih lakirate ali ne, pa je vaša izbira. Kožo dlani najmanj enkrat dnevno izdatno namažemo s kremo za roke. V poletnih dneh pa pazite, da bodo tudi stopala negovana in urejena.


WHITE HAIR

Preberite še:
Pričeske, s katerimi boste videti kar nekaj let mlajše

FORMACJA KOBIET
Tim Mossholder/Unsplash | CC0

GODNOŚĆ KOBIET

Preberite še:
Kaj žensko naredi elegantno?

Oblačila prilagodimo svoji postavi, še posebej, če se nam je spremenila

Če se vam je v zadnjem času postava precej spremenila, naj bo to zaradi poroda, izgube ali pridobitve kilogramov ali kakšne druge spremembe, je treba oblačila prilagoditi svoji novi podobi. Bolj kot številka na tehtnici je namreč pomembno, da se dobro počutite, to pa je nemogoče v oblačilih, ki vam niso več prav.

Ponošene stvari in tiste, ki vam ne služijo več, odstranite iz omare. Če je treba, nakupite nov kos ali dva. Sploh ni nujno, da so oblačila draga ali da nosijo ime priznanih blagovnih znamk. Dandanes je na voljo zares raznolika ponudba za vsak žep. Pazite le na kakovost, saj morajo biti oblačila dobro ukrojena ter se lepo prilegati vaši silhueti.


WEB 3 CHILD IN A CLOSET

Preberite še:
Naj otroška oblačila izbirajo otroci ali starši?

Kanček živahne barve pomeni takojšnjo osvežitev videza

Včasih je potrebna le prava barva, ki naredi zares veliko razliko. Modni dodatki so odličen in cenovno ugoden način, da si s kakšno živahnejšo barvo popestrite slog. Nov šal ali zanimivi uhani bodo takoj podarili urejen videz, za katerega ne bo potrebno globoko seči v denarnico, bo pa spremembo zagotovo opazila tudi vaša okolica.

Če se sprašujete, katere barve vas poživijo, lahko za osnovno pravilo vzamete barvo svojih oči. Zgornji del oblačila v odtenku vaših oči jih bo namreč čudovito poudaril, lahko pa posežete tudi po odtenku, ki je kontrasten barvi vaših oči. Primer: zelene oči naravnost zasijejo ob vijoličasti barvi, naj gre za barvo svinčnika za oči ali pa za jopico.


VICTORIA SECRET

Preberite še:
Kaj bi storil Bog, če bi bil on “glavni” v modni industriji?


WEB 3 TRSAT

Preberite še:
Kako je Marijina nazareška hišica prišla (in odšla) s Trsata


HOLY SPIRIT

Preberite še:
Naj vas s pomočjo te molitve v prihodnjih dneh razsvetli Sveti Duh

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.