Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

“Jutri bom zate daroval sveto mašo.” Tako je Janez Pavel II. žensko rešil obsedenosti s hudičem

JAN PAWEŁ II

Wojtek Laski/EAST NEWS

Gelsomino del Guercio - objavljeno 07/06/19

Omenjeni dogodek se je zgodil med eno od avdienc in je zadnji javni znani eksorcizem, ki ga je opravil škof – v tem primeru je to bil papež

Janez Pavel II. je bil papež in tudi vatikanski eksorcist. Pred 37 leti je Karol Wojtyla iz telesa neke ženske izgnal hudiča. Šlo je resnično za pravo obsedenost hudega duha, Satana.

Danes tudi Papež Frančišek neprestano opominja na prisotnost in obstoj hudiča.




Preberite še:
“Hudičeva zanka”, ki je bila razkrita sveti Katarini iz Siene

Ženska, obsedena s hudim duhom

Pokojni francoski nadškof Jacques Martin v svojih spominih piše, kako je spoletski škof Alberti na avdienco k papežu prišel z žensko, ki je bila obsedena. “Ime ji je bilo Francesca. Kotalila se je po tleh in kričala in mi, ki smo bili zunaj, smo slišali njene krike. Papež je začel moliti različne eksorcizme, vendar zaman. Šele ko je papež na koncu rekel: ‘Jutri bom zate daroval sveto mašo,’ je bila Francesca osvobojena vpliva temačnih sil in se je vrnila v normalo stanje.”

Janez Pavel II. je pozneje priznal, da je bil presenečen, kajti prvič se je srečal s takim primerom. “To je bil pravi svetopisemski prizor!” je vzkliknil.


JESUS,CANDLE

Preberite še:
Ime, ki ga hudič najbolj sovraži

Gabriele Amorth, eksorcist rimske škofije, je dogodek komentiral s temi besedami: “Seznanjen sem bil z eksorcizmi papeža Janeza Pavla II., ki jih je opravil leta 1984 in pozneje. Tudi s tistimi v zadnjem času. Nisem pa bil seznanjen s tem iz leta 1982, o katerem zdaj govorimo. V tem dogodku ne vidim nič posebnega, kajti Jezus Kristus je opravljal eksorcizme, apostoli so opravljali eksorcizme in popolnoma naravno se mi zdi, da tudi škof (v tem primeru papež) kot naslednik apostolov opravlja eksorcizme.”

“Racionalizem in materializem so zastrupili kler”

Ko so očeta Amortha vprašali, zakaj je bilo temu dogodku namenjene toliko pozornosti, je odgovoril: “Presunljivo je bilo zato, ker je Katoliška cerkev predolgo zanemarjala poslanstvo eksorcizma. Mislim, da se to obdobje nanaša na zadnjih 200 let. Rekel bi, da je to delno odziv na pretiravanja v preteklosti, delno pa zaradi racionalizma in materializma, ki sta zastrupila tudi cerkveno oblast. Zato so vse take pojave poskusili razložiti na naraven način in osebe, čeprav obsedene, usmerjali k psihiatrom.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Nataša Rupena.


MONSTRANCE

Preberite še:
Zakaj je četrtek zame prav poseben dan


ALADDIN

Preberite še:
Kako je Aladinov Duhec zabaval “Schindlerja” (in druga nora dejstva o njem)


IRELAND

Preberite še:
Prikupne fotografije prvih svetih obhajil v preteklem stoletju

Tags:
hudičJanez Pavel II.
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.