Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev, s katero se v času preizkušnje priporočite Jezusovemu Srcu

SAD MAN

Di Sam Wordley - Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 14/06/19

Jezusovo Srce zagotavlja najvarnejše mesto pred vsemi težavami, ki jih lahko doživljate na tem svetu

Življenje je včasih res težko. Morda se nam zdi, da je ves svet uperjen proti nam, ker nič ne deluje, hkrati pa se počutimo vedno bolj osamljeno. Toda dobra novica je, da v tem življenju nikoli ne moremo biti resnično sami, kajti imamo Boga, ki je vedno na naši strani. Tudi v najbolj tragičnih situacijah je pripravljen, da nas objame in drži blizu svojega presvetega srca.


FRUSTRATION

Preberite še:
Bog nam v resnici nalaga bremena, ki jih ne zmoremo nositi

V času večjih težav si tega ne moremo tako zlahka zapomniti. V takšnih časih je potrebno znova prebrati besede Psalma 91:

Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke pred pogubno kugo. S svojimi krili te pokrije, pod njegove peruti se zatečeš; ščit in oklep sta njegova zvestoba. (Ps 91,3-4)

Še ena tolažba je, da se lahko skrijemo v Jezusovem Srcu. Srce v človeškem telesu se pogosto obravnava kot vir ljubezni in udobja, enako pa lahko rečemo za Jezusovo Srce. K temu nas nagovarja tudi molitev sv. Vincenta, s katero prosi za vstop v Jezusovo Srce, medtem ko se bori s preizkušnjo. Ko se tudi sami znajdete v težkem položaju, z iskreno vero in zaupanjem v Boga zmolite spodnjo molitev.

O Jezus, daj nam svoje srce kot zavezo tvoje ljubezni in kot pribežališče, da bomo v njem našli varen počitek v življenju in sladko udobje ob uri smrti. Moj Odrešenik! Skrij me v svojem svetem srcu, dokler nevihta življenja ne bo prenehala.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.


MOJCA LAVRENČIČ

Preberite še:
“Kako lepo je, ko si lahko sproščen in se čutiš sprejetega brez ličil”


SAINT ANTHONY OF PADUA

Preberite še:
Ste pozabljivi? Samski? Pogosto izgubljate stvari? Lahko vam pomaga ta svetnik


PERU, BOY

Preberite še:
Kako je posnetek dečka, ki dela domačo nalogo pod cestno svetilko, zaokrožil svet

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.