Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kam na duhovne vaje med počitnicami?

READING BIBLE

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Urška Kolenc - objavljeno 18/06/19

Nabor duhovnih vaj v počitniškem času je zelo pester

Poletje je za večino čas počitnic in dopustov, ko se vsakodnevni vrvež malce umiri in lahko več časa posvetimo svojim najbližjim in prostočasnim dejavnostim, ki nas sprostijo in navdajo z novo energijo. Uživanje v soncu in visokih temperaturah, obiski gora, kopanje v morju, branje dobrih knjig, odkrivanje novih kotičkov narave … ob vseh doživetjih in možnostih za druženje pa ne pozabimo nahraniti in nadgraditi odnosa z Bogom. Izbor duhovnih vaj je bogat in zagotovo bo vsak našel nekaj zase.

V nadaljevanju smo izbrali le nekaj vabil na duhovne vaje za družine, pare in samske odrasle, ki bodo v poletnem času potekale na različnih koncih Slovenije. Celotno ponudbo si sicer lahko ogledate na tej povezavi.


MAN,SPIRITUAL,READING

Preberite še:
Ste vedeli, da lahko ignacijanske duhovne vaje spremenijo vaše možgane?

Lahko se odpravite sami …

  • Na duhovno-počitniške dneve od 28. julija do 1. avgusta vabijo lazaristi iz Celja. Že Tradicionalne počitnice za starejše bodo priložnost za duhovno poglabljanje, prostočasne dejavnosti in druženje, poskrbljeno pa bo tudi za spoznavanje okoliških krajev. Prijave zbirajo do 26. julija na tel.: 059 073 800 ali po e-pošti: info@jozef.si.
  • Več terminov ignacijanskih duhovnih vaj v tišini pripravljajo jezuiti v Ljubljani in uršulinke pri Svetem Duhu. Med 14. in 19. julijem bodo na primer potekale pod naslovom Gospod, nauči nas moliti. Spoznavali boste moč molitve in duhovno globino vašega srca. Vaje bosta vodila p. Janez Poljanšek in p. Rok Bečan.
  • Če se želite učiti moliti s Svetim pismom ob vsakdanjih dogodkih življenja in jih gledati v Božji luči, se lahko od 30. junija do 2. julija udeležite uvajanja v meditacijo in osebno vodene duhovne vaje. Potekale bodo od 30. junija do 2. julija v Kančevcih. Prijave zbira dr. Marija Sraka: marija.sraka@rkc.si, tel.: 051-313-444, ali: dom.duhovnosti.kancevci@rkc.si.

MARY

Preberite še:
Tako Preblažena Devica ljubi svoje duhovne otroke

READING BIBLE
TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

WOMAN TAKING TIME

Preberite še:
Vas je strah? Citati iz Svetega pisma, ki vam bodo vlili pogum

  • Hčere Marije Pomočnice na Bledu pripravljajo osebno vodene duhovne vaje v tišini, in sicer v dveh terminih, od 17. do 21. julija in od 22. do 25. avgusta. Globlje boste spoznavali Boga in odkrivali sebe kot ljubljenega Božjega otroka. Program vodi s. Marija Imperl, prijavite se lahko na elektronski naslov imperl.marija@gmail.com ali tel.: 041-982-866.
  • Prvič bo duhovne vaje v Sloveniji vodil p. Jacques Philippe, priznani duhovni avtor in voditelj duhovnih vaj v Franciji in drugod po svetu, potekale bodo od 16. do 18. avgusta v Domu duhovnosti Benedikt v Kančevcih. Bogoslužje na duhovnih vajah bodo oblikovali člani Skupnosti Emanuel. Informacije in prijave po e-pošti: duhovne.vaje.jp@gmail.com.
  • Uršulinke pripravljajo svetopisemske duhovne vaje, ki bodo od 14. do 18. avgusta. Osebno spremljane duhovne vaje se bodo navezovale na svetopisemske podobe odrešenja. Vodila jih bosta Matjaž Celarc in s. Tatjana Car, prijavite se lahko po e-pošti: hisakruha.si@gmail.com, tel.: 041 765 496, več informacij pa najdete tudi na spletu.

… z družino …

Zakonci si lahko nekaj dni miru za pregled svojega zakonskega in družinskega življenja vzamete na duhovnih vajah za zakonce. Skupaj z drugimi pari si boste lahko izmenjali izkušnje in dileme. Več informacij o terminih in prijavah najdete na tej povezavi.


HAPPY COUPLE

Preberite še:
Zakaj na duhovne vaje za zakonce?

Na veliko dogodkov pa lahko s seboj pripeljete tudi otroke, saj bo za varstvo poskrbljeno.

  • Na Bled na duhovno-počitniške dneve od 6. do 10. avgusta so vabljene družine, kjer se bo odvijal program tako za odrasle kot posebej za otroke, popoldneve pa boste lahko izkoristili za druženje in oddih, ki ga ponuja narava v okolici Bleda. Prijave po tel.: 041 811 369 (s. Barbara Poredoš) ali e-pošti: md.bled@gmail.com.
  • Tudi cistercijani v Stični vabijo v svojo opatijo zakonce z otroki, in sicer v treh terminih: od 14. do 16. junija, od 18. do 21. julija in od 15. do 18. avgusta. Program bo vodil jezuit p. Andrej Benda, prijave sprejemajo na številki  041 918 432.
  • Zavod Marianum Veržej pa pripravlja program duhovnih vaj za družine in zakonce na osnovi geštalt pedagogike, ki kot temeljno “metodo” uporablja kreativne medije (od risanja in kiparjenja do dela s telesom in glasom). Prav tako se povezuje z zgodbami Svetega pisma in njihovim prenašanjem v življenje. Prijave po e-pošti: info@marianum.si.

Za pare v spoznavanju

Za pare, ki se želijo v miru posvetiti drug drugemu in se v ozračju molitve in medsebojnega poslušanja med seboj še globlje spoznati in povezati, uršulinke v Škofji Loki od 12. do 14. julija pripravljajo duhovni vikend za pare v spoznavanju z naslovom Ljubim te. Spoštujem te. Vodita: p. Andrej Benda in s. Irena Mohorič.


MARY AND JOSEPH

Preberite še:
Kako sta se Marija in Jožef spoznala? Sta se zaljubila?

COUPLE
Public Domain
Preberite še:
Kako v paru sprejemati razlike?

Morda potrebujete “post” od vseh informacij in tehnologije?

V Nazarjah bo od 25. do 30. junija duhovni odmik v tišini z naslovom Tišina boli, ker zdravi. Navadili smo se na hrup raznih medijev, tišina nas boli in moti, poslušanje sebe in drugega pa lahko postane pravi izziv. Če si ga upate sprejeti, se prijavite na: jn159.wordpress.com, po e-pošti: p.vili.lovse@gmail.com ali tel.: 041 632 626.

Celoten nabor duhovnih vaj, romanj in preostalih duhovnih dogodkov v prihajajočih mesecih najdete na tej povezavi.


TONI KOČEVAR

Preberite še:
“Heroin je bil zame filter, vzporedni svet, v katerega sem se lahko zatekal”


SACRED HEART

Preberite še:
4 stvari, ki nam jih presveto Srce Jezusovo sporoča brez besed
Preberite še:
7 navdihujočih navedkov papeža Frančiška o očetovstvu

Tags:
duhovne vaje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.