Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ko vas preplavljajo skrbi, zmolite ta psalm

ANXIETY

Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 24/06/19

Kličite Boga in ga prosite za pomoč, da se v vaše življenje zopet vrne mir 

Strah je pogosto neznosen občutek, ki nas ohromi. Morda v določenem trenutku ne moremo storiti prav ničesar in lahko le čakamo. Včasih je potrebno zelo malo, da se ob tem umirita naše srce in um.

Medtem ko bi morali storiti vse, kar je v naši moči, da odpravimo različne stresne situacije, na katere imamo vpliv, moramo tudi okrepiti naša prizadevanja tako, da prosimo za pomoč Boga. Ko to storimo, se znebimo nekaj strahu in tesnobe, ki nas obdajata, saj svet počiva na Božjih ramenih.


SAD MAN

Preberite še:
Molitev, s katero se v času preizkušnje priporočite Jezusovemu Srcu

Spodaj je odlomek iz Psalma 86, ki ga je priporočljivo moliti v času preizkušenj, ki nas navdajajo s strahom. Z njim bomo na pomoč poklicali najboljšo tolažbo.

Nagni, Gospod, svoje uho, usliši me, ker sem nesrečen in reven. Varuj mojo dušo, zakaj veren sem, reši svojega služabnika, ti, moj Bog, ki zaupa vate. Izkaži mi milost, o Gospod, saj ves dan kličem k tebi. Razveseli dušo svojega služabnika, saj k tebi, Gospod, vzdigujem svojo dušo. Zakaj ti, Gospod, si dober in odpuščaš, ti si poln dobrote do vseh, ki te kličejo. Poslušaj, Gospod, mojo molitev, prisluhni glasu moje prošnje. Na dan svoje stiske te kličem, kajti ti me uslišiš.   Zahvaljujem se ti, Gospod, moj Bog, z vsem svojim srcem, tvoje ime častim na veke, zakaj velika je tvoja dobrota do mene, rešil si mojo dušo iz globine podzemlja. O Bog, prevzetneži so se vzdignili zoper mene, drhal nasilnežev mi streže po življenju, niso postavili tebe pred sebe. A ti, Gospod, si usmiljen in milostljiv Bog, počasen v jezi in bogat v dobroti in zvestobi. Obrni se k meni in mi izkaži milost, daj svojo moč svojemu služabniku, reši sina svoje služabnice. Stori na meni znamenje za dobro; moji sovražniki bodo videli in bodo osramočeni, zakaj ti, Gospod, si mi pomagal in me potolažil.  

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.




Preberite še:
Profesorica in mama, ki namesto kričanja in norenja prisega na zahvalo


SACRED HEART

Preberite še:
Zakaj častiti Jezusovo Srce?


ST JOHN THE BAPTIST,BAPTIZES,JESUS

Preberite še:
Kresovanje – starodaven običaj z močno simboliko

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.