Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

6 načinov, s katerimi boste zapravili svoje življenje

FRUSTRATION

Vmaslova - Shutterstock

Fanny Leroux - objavljeno 26/06/19

Želja, da bi v življenju uspeli, je upravičena, vendar to ni tako preprosto. Včasih neopazno stopimo na pot neuspeha … Na srečo ni prepozno in vedno lahko storimo nekaj, kar nam pomaga nazaj na pravo pot

Pot do sreče je dolga in zahtevna, a včasih se sploh ne zavedamo, da smo stopili na bolj tvegane poti. Obstajajo celo nezmotljive tehnike, kako zapraviti življenje. V nadaljevanju jih nekaj navajamo, a hkrati tudi ponujamo pogled v pravo smer.

Pozabljate na vztrajnost

Če se vam zgodi, da pred kakšno oviro vržete puško v koruzo, vedite, da je to najboljši način, zaradi katerega nikoli ne boste izpolnili svojih ciljev in želja ter samo zapravljate priložnost, ki bi vas lahko osrečila. Če naletite na oviro in se takoj vdate, izničite vsako možnost, da bi nekoč izpolnili svoj cilj.

Razmišljanje v pravi smeri: Nič ne pride samo od sebe in zlahka, temveč so pasti del poti do uspeha in uresničitve našega življenja.
Preberite še:
Vas moti, če vam drugi delajo red?

Svojih dejanj nikoli ne postavljate pod vprašaj

Ali ni občutek krivde skrajno neprijeten? Zakaj bi si ga torej nalagali in sami sebe postavljali pod vprašaj? Če se vam zgodi, da vam nekaj spodleti in se niti za hip ne vprašate, ali ste za to morda odgovorni vi sami, je jasno, da se skušate izogniti občutku krivde. Verjeti, da za to ne morete biti krivi vi, pomeni, da ne znate sprejemati svojih napak, kar je še en način, kako vztrajati v neuspehu.

Razmišljanje v pravi smeri: Premišljevanje o svojih dejanjih in besedah vam bo pomagalo, da se svojih napak zaveste in se iz njih nekaj naučite. To pa je najboljši način, da jih prenehate ponavljati!

Radi opravljate

Ob kavi s kolegi in prijatelji kroži veliko informacij. Včasih te niso niti utemeljene niti preverjene. Gre za idealen način, s katerim si nakopljete sovražnike. Če boste sodelovali pri širjenju lažnih novic, vam to zagotovo ne bo prineslo koristi.

Razmišljanje v pravi smeri: Le komu je všeč, da o njem govorijo v njegovi odsotnosti, še posebej, ko gre za zmotne zgodbe? Če boste sodelovali pri obrekovanju, ki ga je papež obsodil v svojem nagovoru ob koncu leta 2016, imate vse možnost, da si zapravite možnost za cvetoče prijateljsko in družinsko življenje.


COUPLE CONFLICT

Preberite še:
Kaj naj storimo, ko nekdo kriči?

WOMEN,GOSSIP,COFFEE
Shutterstock

DEPRESSED WOMAN

Preberite še:
7 negativnih misli, ki ti jemljejo srečo

Vdate se v usodo

Ali imate kdaj vtis, da je uspeh namenjen le drugim? Pri drugih se zdi vse bolj preprosto, ker oni imajo srečo, vi pa ne! Vsem ljudem okrog vas uspeva zgolj zato, ker so na pravem mestu ob pravem času in imajo okrog sebe prave ljudi, ni tako? Zakaj bi si razbijali glavo s tem, če pa je jasno: nekateri ljudje imajo pač srečo in vi niste med njimi.

Razmišljanje v pravi smeri: Če nekoliko pomislite, je njihov uspeh verjetno odvisen od vztrajnosti, zagrizenosti, ambicij in trdega dela, mar ne?

Primerjate se z drugimi

Če nenehno opazujete, kaj imajo drugi in v čem so uspešni, si morda mislite, da boste tako bolje spoznali lastno vrednost. Vendar vam primerjanje prinaša nezadovoljstvo glede tega, kar ste in kar imate …

Razmišljanje v pravi smeri: Standardi, ki si jih postavljamo na ta način, so skoraj zagotovo zmotni. Nenehno primerjanje nam preprečuje, da bi videli in cenili lastne uspehe in dosežke.


FAMILY

Preberite še:
4 nenavadni načini, kako premagati težke dneve

Ne postavite si nobenega cilja in nobenega roka

Kako mamljivo je ostati v coni udobja! Sploh pa je življenje samo po sebi dovolj nevarno, zakaj bi potem poskušali nekaj novega? Rutina, četudi nam ni všeč, nam daje občutek varnosti in brezskrbnosti.

Razmišljanje v pravi smeri: Gotovo v sebi čutite željo po tem, da bi nekaj naredili, dosegli ali pridobili. Če si ne zastavite nobenega cilja in ne postavite nobenega roka, ne boste ničesar dosegli. Ali mislite, da lahko več izgubite kot pridobite? Če tega življenja nočete zapustiti z občutkom, da ničesar niste poskusili, se spomnite na pregovor, ki pravi: Kakor si sejal, tako boš žel, in pomislite na to, da ne boste mogli žeti, če ne boste ničesar posejali.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar. 


MAN SMART PHONE

Preberite še:
Bi radi postali bolj zmerni pri uporabi telefona? Morda bo tole pomagalo
Preberite še:
Kako naj se znebim strahu pred porazom?


ELDERLY WOMAN DOCTOR

Preberite še:
7 navad ljudi, ki globoko ljubijo

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.