Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Petletnik je svoje prihranke daroval onkologu, ki je zdravil njegovo mamo

child money piggy bank

Di Elvira Koneva/Shutterstock

Silvia Lucchetti - objavljeno 03/07/19

Deček je ganjenemu onkologu daroval kuverto, v kateri so bili njegovi prihranki. Šlo je le za nekaj drobiža, a mali Giovanni je, kakor uboga vdova iz Evangelija, daroval vse, kar je imel

Giovanni iz Italije je “samo” otrok. Kristjani vemo, da če ne bomo postali kakor eden teh malih, ne bomo prišli v nebeško kraljestvo. Dečkova gesta spominja na ubogo vdovo iz Evangelija, ki je v zakladnico vrgla vse, kar je imela za življenje, ne da bi karkoli prihranila zase. Tudi Giovanni zase ni prihranil ničesar. Vse privarčevane kovance je zbral v kuverto in jih podaril zdravniku Pietru Caldarelli, namestniku direktorja Evropskega inštituta za onkologijo, ki je zdravil njegovo mamo, ko je zbolela za rakom na dojki.


PERU, BOY

Preberite še:
Kako je posnetek dečka, ki dela domačo nalogo pod cestno svetilko, zaokrožil svet

https://www.facebook.com/pietro.caldarella/posts/10211562961566034

“Šlo mi je na jok”

“To je za raziskave,” je rekel Giovanni, ko je kuverto izročil v zdravnikove roke, ta pa je ganjen komaj zadrževal solze. “Na jok mi je šlo,” je o dogodku zapisal na svojem Facebook profilu, objava pa je prejela več tisoč všečkov, komentarjev in delitev.

Otroci resnično verjamejo v to, kar delajo, stvari jemljejo resno in darujejo vse, kar imajo – ne dajejo od preobilja, kot to počnemo odrasli, ki mnogokrat iščemo bližnjice in ugodnosti. Medtem ko smo mi skeptični, je zanje mogoče prav vse!

Dragi Cadarella

Giovanni je imel priložnost zdravniku izročiti svoj dar, ko je svojo mamo pospremil na kontrolni pregled. Pred enim letom je imela operacijo in kemoterapijo ter je ozdravela. V Milano sta pripotovala iz Sardinije in deček se je srečal z zdravnikom ter mu izročil kuverto, na kateri je pisalo: “Dragi Cadarella”. Nekaj kovancev, približno 45 centov, darovanih za raziskave o raku, je bil dečkov poseben način zahvale.


WEB 3 ANA SAJOVIC

Preberite še:
Rak pri 23 letih: “Tako dobro, kot se počutim zdaj, se nisem nikoli prej”

Kuverta je bila težka …

“Kuverta je bila težka in jasno mi je bilo, da v njej ne bo le pismo,” je pripovedoval onkolog. Dečkove oči so dolgo zrle v zdravnikove, ki je s težavo zadržal pogled. Nazadnje mu je rekel: “Ti si pravi mož.”

“20 let sem kirurg in videl sem veliko žalostnih zgodb. Vendar me je ta ganila na poseben način. /…/ Le drobiž je, vendar je lepo v teh otrocih videti našo prihodnost, sestavljeno iz preprostih dejanj.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Nataša Rupena.
Preberite še:
Več kot le TV-voditeljica: ob tej oddaji se ljudje vsaj enkrat počutijo vredne


ANXIETY

Preberite še:
Ko vas preplavljajo skrbi, zmolite ta psalm


POLETJE Z BESEDO

Preberite še:
Iščete osvežitev? Potem je ta projekt kot nalašč za vas!

Tags:
družinaotrocirakzdravje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.