Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Vplivnica družbenih omrežij spregovorila o svoji nenavadni bolezni

AIDA AGUIRRE

Aida Aguirre | Facebook | Fair use

Cecilia Zinicola - objavljeno 11/07/19

Bila je pristna in je na družbenih omrežjih iskreno povedala, kar ji leži na srcu in ji pomaga premagovati bolezen. S svojimi sporočili je dosegla ves svet

Aida Aguirre je tako imenovana influencerka oziroma vplivnica, podjetnica, strokovnjakinja za marketing in vlogerka. Leta 2015 so ji podelili ugledno nagrado za vsebine, ki jih deli na svojem kanalu Lifestyle TV o modnih trendih, lepoti, dobrem počutju in potovanjih. Podjetniški duh ji je pomagal, da je z veliko truda in odrekanja uresničila svoje poklicne sanje. Po njenem mnenju ni dovolj, da “imaš lep obraz in dar za delo z ljudmi. Osnova vsega je študij.”

Po vseh uspehih so ji ostale neizpolnjene le še ene sanje: od nekdaj si je želela imeti otroke. Vendar ni šlo tako preprosto. Najprej je dolgo čakala na svojo prvorojenko, z njenim rojstvom pa se je začela tudi Aidina kalvarija.


KYLIE BISUTTI

Preberite še:
Z modne brvi Victoria’s Secret na pot za Jezusom

AIDA AGUIRRE
Aida Aguirre | Facebook | Fair use

“Mislili so, da gre za depresijo”

Njeno zdravje je začelo slabeti. “Vedno sem bila bolj slabotna, a to so pripisovali predvsem moji višini. Vedela sem, da ni samo utrujenost, da je še nekaj več, a ker je stanje sovpadlo z očetovo smrtjo, so bili vsi mnenja, da gre za depresijo.”

Po zgolj nekaj mesecih je znova zanosila in bolečine so se nadaljevale. Ko je sama hotela, da bi jo sprejeli v bolnišnici, ji niso pomagali: “Bolelo me je od glave do pet, a me zdravniki niso hoteli poslušati, ker nisem imela vročine.”

Ko je tretjič zanosila, se je Aida še naprej počutila slabo, a to ni bil zadosten razlog, da ne bi nadaljevala nosečnosti: “Kljub vsemu sem se zavedala, da jaz nimam nikakršne pravice soditi ali se odločati o življenju kogarkoli, zato sem sprejela svojega še nerojenega sinčka, kakršenkoli že bo.”




Preberite še:
Čudovito očkovo pismo njegovemu nerojenemu sinu

AIDA AGUIRRE
Aida Aguirre | Facebook | Fair use


STOPY W DŁONI MATKI

Preberite še:
Rojstvo nedonošenčka – moja zgodba

Po porodu so se bolečine stopnjevale, a zdravniki so to pripisovali selitvi in dejstvu, da ni imela volje do življenja. Vendar ti argumenti Aide niso prepričali. Stopila je v stik s strokovnjakom za fibromialgijo, ki ji je znal postaviti diagnozo: “Imate Ehlers-Danlosov sindrom, ki ga spremlja pretirana gibljivost sklepov. Vaše telo ni sposobno tvoriti kolagena.” Gre za zelo neobičajno bolezen, za katero zboli ena od pet do 10 tisoč oseb in je le redko diagnosticirana. Poznamo jo tudi kot najbolj nevidno bolezen na svetu, ki jo lahko omejimo in preprečimo s prehrano, vendar ni ozdravljiva.

Najprej je bilo Aidi zelo težko javno spregovoriti o bolezni, “ker ljudje neradi vidijo bolno osebo. V resnici pa človek pri takšni nevidni bolezni trpi navznoter. Pri tem ne mislim samo na svojo bolezen, ampak na vse izčrpane žene, ki gredo kljub naporom dan za dnem naprej”.




Preberite še:
Dih jemajoče slike dojenčkov v maternici

“Življenju reči da – naj se zgodi karkoli”

Aida mora vsak dan jemati morfij. Nedavno pa je izvedela, da so vsi trije otroci podedovali bolezen. Še en hud udarec, a njeno sporočilo ostaja trdno: “Imam tri otroke z redko boleznijo, a biti mama je vseeno največje veselje, ki se človeku lahko zgodi. Življenju moramo ne glede na vse reči da”.

Kateri del dneva je najlepši?

Njeno pričevanje je sprožilo pobude, ki zagovarjajo materinstvo in tudi v najhujših okoliščinah branijo življenje ter mnogim ženam v izredno težkih razmerah pomagajo naprej. “Trenutek, ko otrok pride k tebi in ti da poljubček, je najlepši del dneva,” pove srečna.


HELENA ROZMAN

Preberite še:
Rekli so ji, da zaradi raka ne bo več mogla imeti otrok. Zdaj jih ima pet

AIDA AGUIRRE
Aida Aguirre | Facebook | Fair use


CHILDREN DRAWING

Preberite še:
12 stvari, ki jih lahko počnete z družino, še preden otroci odrastejo

Ustvarila je trenutek Eco-Chic

“V tem času sem se veliko naučila in se še učim. Upam, da sem lahko zgled osebam, ki morajo najbolj poskrbeti zase.” Aida je to poimenovala Eco-Chic trenutek, ko se morata sprostiti tako duh kot telo.

Ob spominu na svojo najboljšo svetovalko, svojo mamo, Aida podeli misel, ki je bila zanjo v življenju ključna: “Vedno skušaj iz sebe povleči tisto najboljše in če pri tem kdaj padeš, vstani in se iz tega nekaj nauči. Uspeh določajo trenutki, ko se pobereš, in ne tisti, ko gre vse samo navzgor. Večkrat ko padeš, večkrat boš vstal in šel naprej.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.




Preberite še:
“Uskovnica je top. Več vložiš sebe, več dobiš zase in za druge”


SISTER, BROTHER, HUG

Preberite še:
Za dobro počutje je potreben dober dotik


MAN,CHURCH

Preberite še:
Ali veste, da si lahko ob prvem obisku cerkve izprosite tri milosti?

Tags:
bolezenotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.