Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Romantični zmenki za vsak letni čas

COUPLE, LOVE, BALCONY

Marjan Apostolovic | Shutterstock

Cecilia Zinicola - objavljeno 19/07/19

Naj nam ne bo škoda časa, ki ga preživimo s partnerjem

V današnjem tempu življenja se zdi, da je najti čas za zmenek pravi izziv. Kaj šele da bi se izvlekli iz vsakodnevne rutine in dodali malo romantičnega pridiha. A se je vredno potruditi in ljubezen v paru poživiti z ustvarjalnimi idejami, ki nam bodo pomagale ohranjati odnos.


KRYZYS W NARZECZEŃSTWIE

Preberite še:
Se lahko ljubezen v paru znova rodi?

Ne glede na to, ali s spoznavanjem šele začenjamo ali pa smo v paru že dlje časa, v vsakem letnem času je na voljo nešteto različnih možnosti za preživljanje skupnega časa. Ključno je, da damo prednost sreči svojega partnerja in sprejmemo priložnosti, ki nam jih posamezen letni čas ponuja.

Pomlad: Piknik v naravi in kolesarjenje

Izkoristimo sončno vreme, pobrskajmo po receptih za lahke prigrizke ter si priskrbimo odejo in pecljate kozarce. Nič ni bolj romantično kot jagode in penina! Če smo že prej našli popoln prostor ob reki ali jezeru, lahko izdelamo tudi ladjico z ljubečim sporočilcem ali pripravimo pesem, ki jo bomo zapeli ob igranju na kitaro.




Preberite še:
Kako v paru sprejemati razlike?

COUPLE
Sashafolly - Shutterstock

COUPLE

Preberite še:
Ste srečni le, če je tudi vaš partner srečen? Preberite tole

Ob tej reki ali jezeru lahko tudi kolesarimo, saj ima naša dežela veliko čudovitih kolesarskih poti tako za zahtevne kot manj zahtevne podvige. Ob tem bomo neizmerno uživali v slikoviti pokrajini, prebujanju narave in v družbi drug drugega.

Poletje: Koncert na prostem in uživanje ob vodi

Koncerti so lahko čudovita priložnost za uživanje v toplih poletnih večerih. Zvezdnato nebo, glasba, ki nam je všeč … zakaj ne bi zaplesala pod milim nebom?

Poleg spuščanja papirnatih ladjic in plavanja nam voda nudi tudi izlete s čolnom. Malce bolj pustolovske duše pa lahko razmišljajo tudi o supanju, vožnji s kanuje ali kajakom ali celo jadranju na deski.


OLD, MAN, WRINTING

Preberite še:
Par, ki so ga ločili po 62 letih: pišeta si vsak dan

COUPLE
Daniela Sacalov - Shutterstock

MODLĄCA SIĘ PARA

Preberite še:
Kako moliti v paru

Jesen: Vikend odmik in obisk vinogradov

Jesenski konci tedna so v mnogih mestih višek turistične sezone. Ker ni več sončne pripeke in poletne gneče, si bomo lahko v miru ogledali mesto. Poiščimo tudi kakšno od naravnih znamenitosti ali živalski vrt in si vzemimo čas za raziskovanje Božjega stvarstva.

Delo v vinogradu je v tem letnem času neponovljiva in spektakularna dogodivščina. Pridružimo se sorodnikom na trgatvi, pa bomo združili prijetno s koristnim, naredili dobro delo in brezplačno dobili neponovljivo izkušnjo.


CELEBRITY COUPLES

Preberite še:
Kako so se spoznali še vedno srečno zaljubljeni zvezdniški pari

Zima: Uživajmo v igrah ali filmih in si pripravimo romantično večerjo

V zimskem času lahko zmenek preprosto preživimo v udobju doma. Utišajmo in pospravimo mobilne naprave ter si vzemimo čas za povezanost v odnosu. Ob tem lahko igramo družabne igre, sestavljamo sestavljanke ali pa si ogledamo film ali serijo. Obvezna oprema sta pokovka in vroča čokolada ali kozarec dobrega vina.

Za romantičen večer lahko pripravimo večerjo ob svečah in prijetni glasbi. Naša najljubša hrana, ljubeče sporočilce pod prtičkom ali pesem, ki je “najina”, bodo pomagali pri ustvarjanju prijetnega vzdušja. Lahko te podrobnosti pripravimo kot presenečenje? Toliko bolje!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Anja Rajter. 


SUNBATHING

Preberite še:
Varno na sonce: zavarujte se pred sončnimi žarki!


RADOŚĆ

Preberite še:
Kje lahko moški najde svojo srečo?


MARUŠA MIŠMAŠ

Preberite še:
“Nasmeh mi pomaga pred štartom, ko sem živčna”

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.