Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

5 trenutkov stiske, v katerih se lahko zatečemo v Marijino naročje

STRESSED WOMAN

Shutterstock

Catholic Link - objavljeno 22/07/19

V Marijinih očeh smo kakor majhni otroci, ki se skrivajo za maminimi nogami in jo prosijo, naj jim pomaga

Marija nam je kot najboljša mati vedno pripravljena pomagati. Potrpežljivo čaka na naš klic in se z razprtimi rokami in naročjem, polnim ljubezni, odzove takoj – prav tako, kot to storijo mame za svoje ljubljene otroke. Že misel na to, da je Marija naša velika priprošnjica, nas more napolniti z veseljem in vero. Kdo bi namreč lahko pri Očetu posredoval bolje kot ona?


KEWIN MATTHEWS

Preberite še:
Radijskega napovedovalca je rešila zlomljena Marija

Še posebej računajmo na Marijino pomoč v vseh spodaj naštetih situacijah. Njeno srce je doživelo mnogo bolečin in trpljenja, zato se ne smemo obotavljati, ampak se ob preizkušnji in trpljenju takoj obrnimo nanjo. Nikar je ne puščajmo ob strani, temveč ji vsak dan posvetimo trenutek molitve, saj nas ona nikoli ne zapusti.

Ko ste žalostni in obupani

Ni pomembno, kaj je povzročilo vašo žalost. Lahko je šlo za malenkost, nepomemben dogodek ali globoko rano. Prepustite se njenemu objemu. Nihče vas ne more potolažiti bolje kakor ona.
Preberite še:
Kako je Marija pomirila vihar in rešila mornarje

Pred pomembnimi odločitvami

Razmislite, premislite in še enkrat razmislite, vendar ob tem ne pozabite na Boga in Marijo. Vsakokrat, ko ste pred odločitvijo, se brez obotavljanja zatecite k njima. Povprašajte ju za nasvet in se z njima pogovorite kakor s prijateljem.

Ko bi radi vrnili zob za zob

Ko ste jezni in se želite maščevati, prosite Marijo, naj vam pomaga, vas napolni z močjo in potrpežljivostjo, da na preizkušnji ne bi padli in bi opustili misel na to, da bi povrnili z enakim tistemu, ki vas je prizadel ali vam storil hudo.
Preberite še:
Podobe, ki dokazujejo, da je bila Marija tudi povsem običajna mama

Ko vas je strah

Čeprav ni prijetno, je občutiti strah popolnoma naravno. Strah nas je lahko, ko se moramo soočiti s težkimi ali kompleksnimi situacijami ob prvem delovnem dnevu, ker smo izgubili nam ljubo osebo, ker smo sami … V trenutkih, ko se zdi, da ne morete več vdihniti s polnimi pljuči, pomislite na Marijo in na strah, ki ga je doživljala, ko je na križu videla lastnega sina, ter se zatecite k njej.

Ko ste v preizkušnji

Preizkušani smo lahko večkrat na dan. Hudič dobro ve, katere so naše šibke točke, in neprestano dela na tem, da bi padli v greh. Čeprav vemo, da smo krhki in slabotni, je pomembno, da se skušnjavi upremo. V trenutkih, ko se kot najboljša možna rešitev pojavi grešno dejanje, molimo k Mariji. Prosimo jo, naj nam vlije pogum in potrebno moč, da se bomo lahko preizkušnji postavili po robu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Nataša Rupena.


MIŁOŚC

Preberite še:
“Verjela sem, da bo Bog uredil moje življenje in da bom v njem srečna”
Preberite še:
7 otrok, jasna stališča do materinstva in gejevskih parov. To je nova evropska komisarka


PREGNANT WOMAN

Preberite še:
Noseča in prestrašena, a medicinska sestra je rekla to, kar sem morala slišati

Tags:
Marijamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.