Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Koncert Pink. V čem je ta pevka tako posebna?

SINGER PINK

SHUTTERSTOCK

Lucija Čakš - objavljeno 24/07/19

Številni Slovenci so se udeležili koncerta ameriške pevke Pink na Dunaju

Pink (s pravim imenom Alecia Moore Hart) je znana po tem, da tako v svojih pesmih kot v vsakdanji govorici veliko preklinja. V mladosti se je borila z odvisnostjo od kokaina in alkohola, pa tudi njeni videi so običajno precej kontroverzni. Številna njena stališča so izjemno liberalna in nikakor v skladu s krščanskim naukom. Pa vendar je na njej nekaj pristnega in dragocenega, kar pri svetovno znanih glasbenicah ali drugih estradnicah redko vidimo.

V čem je torej Pink tako posebna, da se je bilo skoraj tisoč Slovencev pripravljenih peljati na njen koncert na Dunaj?


TOM HANKS

Preberite še:
Skrivnost zvezdniških parov za uspešen zakon

Je odlična mama

39-letna Pink ima dva otroka – sedemletno deklico Wilow in dvoletnega dečka Jamesona. Ko o njiju govori v intervjujih, iz njenih besed veje občudovanje, ljubezen in predanost. Zelo odprta je glede dejstva, da je oba otroka dojila, in to dokaj dolgo, kar je v ZDA, sploh za ženske, ki imajo kariero, neobičajno, za mnoge celo nesprejemljivo. Zaradi tega si je nakopala tudi kar nekaj nasprotnikov. Vzgojo otrok jemlje v svoje roke in ju, kolikor le more, vzgaja sama z možem.

Pogosto pove, da želi otroka vzgojiti v samostojna in odločna človeka, ki bosta znala misliti s svojo glavo, hkrati pa bosta prijazna in ljubezniva do ljudi okrog sebe. Do letošnje pomladi je na omrežjih objavljala prikupne družinske fotografije, oba otroka sta nastopila tudi v njenih glasbenih videih, a letos se je odločila, da ju bo nekoliko umaknila pred očmi javnosti, saj ju ne želi izpostavljati zlobnim komentarjem, ki jih ljudje pišejo na njun račun.

Čeprav je izdala že 8 albumov, vse v multiplatinasti nakladi, in čeprav je prejela že obilico nagrad za svoje delo, med drugim tudi tri grammyje in zvezdo na Hollywoodskem pločniku, pravi, da je bolj kot na keterikoli drug dosežek v življenju ponosna na svojo družino.


MACIERZYŃSTWO

Preberite še:
Kaj pa, če SI mama, ki jo tvoji otroci potrebujejo?


BRONJA-ZAKELJ

Preberite še:
Dobitnica kresnika o mamini smrti in svoji bitki z rakom

Z možem sta skupaj že 18 let

Njeno razmerje z motokrosistom Careyjem Hartom, ki sta ga po štirih letih zapečatila s poroko, je vse prej kot idilično, o čemer Pink tudi odkrito spregovori v svojih pesmih. O tem, kako sta se že leto dni po poroki skoraj ločila (pesem So What?), o tem, kako nemogoče se včasih oba obnašata ob prepirih (recimo v pesmih Please Don’t Leave Me, Beautiful Trauma, True Love …) in tem, da jo je včasih še vedno strah, da se bosta razšla (recimo v pesmih Try, 90 days, Just Give Me A Reason, Better Life …). A prav iskrena ranljivost v odnosih, ki jo skozi pesmi izraža Pink, kaže njeno človeško, mehko, čustveno plat. Vsem oboževalcem pa z možem dajeta zgled, da je kljub težavam in različnosti vredno vztrajati v zakonu in se truditi za lep odnos.


MARRIAGE

Preberite še:
Največji in edini izziv v zakonu


MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
Pet jezikov sovraštva v zakonu. Kako se jih znebiti?

Piše izjemna besedila

Kot omenjeno, se je z njenimi pesmimi zelo lahko poistovetiti, saj so napisana srčno in iskreno. Ne poje le o sebi in svojem odnosu z možem, temveč tudi o boju z depresijo, o samomorilnih mislih, o tem, da ni nič narobe, če izstopamo, o samozavesti, boju z odvisnostjo, prijateljstvu, pomembnosti, da ostanemo zvesti samemu sebi …

Tudi če pop glasba ni ravno vaš priljubljen žanr, in tudi če vas provokativnost, neobrzdanost in čudaški stil oblačenja pevke Pink moti, ji gotovo lahko vsak prizna, da so njena besedila lahko zelo globoka in poetična, po drugi strani pa marsikdaj tudi zabavna in šaljiva.


MAJDA JUS AŠIČ

Preberite še:
“Pritisk družbe se mi zdi najhujši. To je nekaj, kar nas lahko ubije, če dovolimo”


THE LION KING MOVIE

Preberite še:
5 krščanskih sporočil, ki jih nosi Levji kralj




Preberite še:
Noe 21. stoletja

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.