Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Devetdnevnica k Lurški Materi Božji za zdravje

Our Lady of Lourdes

Pascal Deloche | GoDong

Philip Kosloski - objavljeno 31/07/19

Lurška Mati Božja zdravi tako dušo kot telo

Jezus je naš Božji zdravnik, ki je med svojim zemeljskim življenjem pomagal številnim bolnikom. Ker tudi Bog želi celiti naše rane, nam ponuja več načinov, s katerimi lahko popolnoma ozdravimo.

S priprošnjo k Lurški Materi je Bog že večkrat pomagal. Zdravi ne samo na romanjih v ta francoski sveti kraj, temveč tudi zgolj z molitvijo k Lurški Gospe.

Ne moremo sicer biti trdno prepričani, da bomo ozdraveli, toda ne glede na končni razplet je s trdno vero in zaupanjem v Boga mogoče prav vse.


SIMONE KINDERMANN

Preberite še:
“Brez vere ne bi bila, kjer sem, niti to, kar sem”

Devetdnevnico Lurške Matere Božje lahko molimo devet dni zapored in prosimo bodisi za zdravje sorodnikov in prijateljev bodisi za osebno pomoč.

Blagoslovljena bodi, najčistejša Devica, ki si se v skalni votlini v Lurdu prikazala sveti Bernardki in jo obsijala z življenjem, ljubeznivostjo in veličastnostjo ter se ji razodela: “Jaz sem Brezmadežno spočetje.” Tisočkrat častimo tvoje brezmadežno spočetje in danes, naša brezmadežna večna Devica, Mati usmiljenja, Zdravje bolnikov, Pribežališče grešnikov, Tolažnica žalostnih, poznaš naše prošnje, naše muke, naše trpljenje. Prosimo te, usmili se nas.Ko si se prikazala v lurški votlini, smo ti hvaležno postavili častitljivo svetišče, od koder razdajaš svoje darove in s katerimi si mnogim pomagala zdraviti njihove duševne in telesne bolečine. Zato prihajamo pred tvoje obličje z brezmejnim zaupanjem vate in molimo tvojo materinsko priprošnjo. Usliši naše prošnje, ljuba Mati.(Vaša prošnja)Hvaljena bodi za vse tvoje darove! Naj posnemamo tvojo krepost in daj, da bi bili nekoč deležni tvoje slave. Naša Lurška Mati Božja, Mati Kristusova, Božjega Sina si učila med njegovim življenjem na zemlji, enako moč imaš tudi sedaj v nebesih. Prosi Božjega Sina za naše molitve. Naj se zgodi po Božji volji. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Rok Furlan.


WAKACYJNY KALENDARZ LITURGICZNY

Preberite še:
Svetnik, ki mu je poškodba kolena spremenila življenje


NIEWIDOMY MĘŻCZYZNA

Preberite še:
Spoznajte Adama, slepega športnega novinarja, ki “ne vidi ovir”


LUZERN

Preberite še:
9 znamenitosti, ki si jih lahko ogledate, če potujete v Švico

Tags:
Marijamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.