Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Popolno lahko izpelje samo Bog. Nam pa lahko tudi kaj spodleti”

TINA CVITKOVIČ PISK

OSEBNI ARHIV

Urška Kolenc - objavljeno 01/08/19

Ženska ženski ­– žena, mamica, sestra, teta in hči Tina Cvitkovič Pisk

Poleg zakonskega in družinskega življenja se Tina Cvitkovič Pisk trenutno najbolj intenzivno ukvarja s pisnjem bloga Čudenje življenju, ki je zaživel pred nekaj meseci. Pot jo je vodila tudi do ustanovitve samostojnega podjetja, ki se osredotoča na vzgojo, izobraževanje in svetovanje. A temu se bo intenzivneje posvetila čez kakšno leto, trenutno se namreč pripravlja na prihod novega družinskega člana.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Sama raje kot o idealih govorim o lepoti realnosti, ki je seveda v različnih življenjskih obdobjih različna. V prvih dneh po poroki sem včasih kar težko verjela, da se zbujam ob svojem možu. Potem se nama je dobri dve leti kasneje pridružil sinek. In v kolikor se je ta prej zbudil, sem bila možu neskončno hvaležna, če ga je za kakšno minuto odnesel iz spalnice, da sem sama še “kakšno kitico” odspala.

Čeprav nisem ravno jutranji tip, sem vseeno vesela, da (že zavoljo malega) vstajamo nekoliko prej, kot sva bila tega prej vajena z možem. Tako včasih ujamem še kakšen sončni vzhod. Sicer pa mi veliko pomenita skupna jutranja molitev in zajtrk. Če ne s sinkom, pa vsaj z možem.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete …?
“… dobro jutro. Naj bo danes blagoslovljen naš dan v vsem, kar bomo delali.Iskreno se, odkar najin fantek odrašča in se intenzivno spreminja, zjutraj malo manj časa gledam v ogledalo, kot sem se včasih. Kar po svoje tudi ni slabo. 🙂




Preberite še:
Ni vse v popolnosti. To so modeli, ki spreminjajo pogled na lepoto

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker …?
… želim biti najprej lepa za moža. Da je seveda lahko name ponosen. Hvala Bogu nima prav visokih kriterijev, saj si je želel ženo, ki se ne bi ličila. Urejeni nohti pa so zanj pomenili “avšavost”. 😉 Ampak ker me je sprejel v paketu, se mora ob posebnih priložnostih sprijazniti, da mi urejenost veliko pomeni in da me urejenost nohtov preprosto veseli. Tako da se mora včasih kar malce zamisliti, zakaj je kakšen dan tako poseben. 🙂

TINA CVITKOVIČ PISK
OSEBNI ARHIV

4. Materinstvo je najlepša vloga, ker …?
Zame je že biti žena zelo lepa vloga. Ampak jo materinstvo vsekakor dopolni. Ker lahko še močneje ljubim in ker lahko vedno bolj najbližjim pokažem, da jih imam rada. Predvsem pa je materinstvo zabavno, ker se ti vedno zgodi kaj novega.

5. Kako z možem ohranjata iskrico v zakonu in zakaj vam je to pomembno?
Zelo veliko se smejeva. V začetku najine poti sva se v vsej resnosti, s katero sva se podala v odnos, morala prav odločiti, da se bova več smejala. Potem sva se počasi toliko sprostila, da se pogosto smejeva že najinim neumnostim. Aktualnim ali pa iz najinega otroštva in mladosti. Pa vse bolj pogosto tudi malemu Emanuelu. Kadar nama zmanjka neumnosti, pa kdaj kar kakšno spesniva. Tako mimogrede.


COUPLE

Preberite še:
Humor v zakon prinaša zadovoljstvo in srečo

6. Za sabo imate naporen dan. Nosite delo in težave domov? Kako se temu izognete?
Res je kakšen dan bolj naporen. A trenutno zame delo in težave, če so povezane z delom, ostajajo doma. Ker tudi delam od doma oz. doma. Zaenkrat teh ni prav veliko.

7. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Jih je sicer kar nekaj in so po svoje predstavljale določene življenjske prelomnice. Nekako sta se me zaenkrat najbolj dotaknila rojstvo in smrt. Namreč čudež lastne porodne izkušnje, ko se preko bolečine rodi novo življenje. In umiranje mojega očeta, ali, kot temu sama raje rečem, rojstvo za večnost. Posebej, ko sem opazovala, koliko je očetu v zadnjem letu njegovega in prvem letu Emanuelovega življenja pomenila bližina vnuka. Nekako tako je z njim postajal vse bolj otrok, vse bolj pripravljen na nebeško kraljestvo. Presenečala me je ta nenavadna podobnost življenja in smrti. In najbrž prav z blagoslovom novega življenja sem videla očeta odhajati brez strahu pred smrtjo.


SAD MAN

Preberite še:
Molitev, s katero se v času preizkušnje priporočite Jezusovemu Srcu

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Posebej kadar me skrbi, kako bom izpeljala stvari, si rečem: “Če mi kaj spodleti, se bom že jutri (ali pa vsaj čez nekaj let) temu smejala.” Sama sem mnenja, da popolno lahko izpelje samo Bog. Nam pa lahko tudi kaj spodleti. 🙂

9. S čim, kje, kako se duhovno napolnite?
Veliko mi pomeni, če lahko dnevno zajemam iz Božje besede, ki skozi vsakdanje delo nekako raste v meni, zaposluje misli in dušo. Ampak na vsake toliko pridejo prav tudi duhovne vaje, kjer je Božja beseda nekoliko bolj intenzivna, pa tudi za vse ostalo je poskrbljeno. Če se lahko dnevno udeležim svete maše, še posebej kadar sem sama, pa je to zame kar en mali zmenek z Gospodom.

10. Biti ženska je lepo, ker …?
… ti je Življenje še toliko bolj blizu. Posebej, če ti je dana izkušnja materinstva. Ko čutiš, kako Življenje zelo konkretno raste v tebi. Ko čutiš človeka v človeku. Posebno, ker nam je dano, da čutimo od znotraj, instiktivno, in zmoremo biti na tihem zelo sočutna bitja.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.