Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Razočarani nad poletjem? Še vedno obstaja rešitev

KOBIETA NA PLAŻY

Rachael Smith/Unsplash | CC0

Cecilia Pigg - objavljeno 10/08/19

Če imate občutek, da je bil vaš letošnji dopust popolna polomija, si lahko pomagate s temi tremi nasveti

Je letošnje poletje za vas razočaranje? Morda ste sanjali o lepih počitnicah na plaži, a ste morali dneve dopusta porabiti na nepričakovane službene obveznosti. Morda ste si lahko vzeli dopust, pa vas je ves čas obhajala tesnoba, dolgčas ali skrbi …

Ko poslušate druge, kako se hvalijo s svojimi sanjskimi počitnicami, je mogoče, da ob tem občutite zavist in se sprašujete, zakaj se lepe stvari dogaja samo drugim, ne pa tudi vam.


CHILDREN

Preberite še:
Potovanje z majhnimi otroki? Zakaj pa ne!

Če čutite, da je letošnje poletje razočaranje, vedite, da je to nekaj normalnega, ni pa treba, da ga tako preživite do konca. Obstajajo vsaj trije načini, kako izkoristiti preostanek poletja.

Prenehajte misliti, da so imeli vsi razen vas idealno poletje

Ljudje vam gotovo ne bodo rekli: “Bil sem na rajski plaži, a nisem mogel spati in večino časa mi je bilo slabo, tako da sploh nisem mogel užiti tamkajšnjih lepot.” Povedali vam bodo najboljše utrinke s potovanja in najlepše spomine.

Tudi najlepše počitnice niso brez kakšnega zapleta ali težav, ker je življenje pač tako. Ste kdaj slišali izrek, da nam primerjanje z drugimi krade veselje? Za svoje dobro počutje in duhovni mir se zato ne primerjajte z navidez čudovitimi počitnicami drugih.


COUPLE

Preberite še:
Najstniki in poletna ljubezen. Ali jim res pomaga pri osebni rasti?

Poskušajte ugotoviti in izraziti, zakaj ste razočarani nad dopustom

Ubesedite in na papir zapišite vzroke, da boste lažje razumeli svoja pričakovanja in kaj vas je pri njihovem uresničevanju oviralo.

Vam je načrte pokvarilo vreme? Ste želeli doživeti nekaj posebnega, pa se na to niste dovolj pripravili? Imate malo denarja in si zato niste mogli privoščiti vseh zabavnih stvari, ki ste si jih želeli? So bili vaši načrti za poletje realistični glede na vašo trenutno situacijo? Ste bili pod dodatnim stresom in zato niste mogli v polnosti uživati v poletju? Se čutite izpolnjeni samo takrat, ko vas pohvalijo drugi?

V vsakem primeru si je dobro vzeti čas za razmislek o sebi, saj vam to lahko pomaga, da boste prihodnje poletje bolje začeli in načrtovali.


FAMILY,ROAD TRIP

Preberite še:
Kaj storiti, da dopust ne bo le čas prepirov

Izberite tri zastonj ali poceni stvari, ki vam bodo prinesle veselje pred koncem poletja

Poglejte, če so v mestu ali bližini zanimivi koncerti, na katere bi lahko šli. Pojdite na sladoled in ga v toplem večeru uživajte sami ali s prijatelji. Pojdite na nočno vožnjo z avtom, z odprtimi okni in dobro glasbo. Poiščite si zanimive reči, ki jih različna mesta ponujajo zastonj in si izberite za vas najbolj zanimivo. Pojdite šotorit in za eno noč opazovat zvezde …

Vsakič, ko začutite razočaranje, pomislite na te tri napotke: najprej preženite zavist, ugotovite, kaj vas muči in si ustvarite veliko novih, lepih spominov, da ne boste zapadli v malodušje. Morda je bilo to poletje za vas polno razočaranj, a to ne pomeni, da mora tako ostati do konca. Naredite si zadnje dneve in tedne poletja zares nepozabne!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar. 


MOJCA-GIACOMELLI-ZIVA-STIGLIC

Preberite še:
“Ženska postane lepa takrat, ko se zave, da je ljubljena”


FORGIVE

Preberite še:
7 duhovnih napotkov, ki jih lahko prejmemo od svojih otrok
Preberite še:
Cerkev na Luni? Oglejte si skoraj pozabljene načrte zanjo!

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.