Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ko vas je strah, naj vas opogumi ta molitev

FEAR

SHUTTERSTOCK

Philip Kosloski - objavljeno 16/08/19

S spodnjim psalmom se boste izročili Božji oskrbi, ki vas bo okrepila in dala potrebnega poguma

Strah nas lahko popolnoma ohromi. Situacija, v kateri se v določenem trenutku znajdemo, nas lahko prisili k temu, da bi obupali ali pobegnili. To bi morda res lahko bila ena od rešitev krize, vendar nas strah pogosto le kratkoročno odvrne od nečesa, kar je neizogibno in s čimer se moramo spoprijeti. V nasprotnem primeru bomo tako živeli vse življenje in strahu ne bomo nikoli premagali.

Bog nam želi zagotoviti, da nimamo nobenega razloga za bojazen. On je namreč z nami in je tu, da nas zaščiti in nam zagotovi vse moči, ki jih potrebujemo, da premagamo svoje strahove.


WOMAN,OUTSIDE

Preberite še:
Smo strahopetni ali zaupamo Bogu?

Za meditacijo in molitev v takšnih trenutkih je primeren Psalm 91, ki nas ohrabri z Božjo zaščito in nam olajša dušo. Preberite ga počasi in pustite, da vas Bog objame z močnimi očetovskimi rokami.

Tisti, ki stanuje v zavetju Najvišjega, ki prenočuje v senci Mogočnega, pravi Gospodu: “Moje zatočišče in moja trdnjava, moj Bog, ki vanj zaupam.” Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke, pred pogubno kugo. S svojimi krili te pokrije, pod njegove peruti se zatečeš; ščit in oklep sta njegova zvestoba. Ne boš se bal nočne strahote, ne puščice, ki leti podnevi, tudi ne kuge, ki hodi v temi, ne žela, ki pustoši opoldne. Naj jih pade tisoč na tvoji strani, deset tisoč na tvoji desnici, tebi se to ne bo približalo. Samo s svojimi očmi boš gledal, pa boš videl plačilo krivičnikov. Zares, ti, Gospod, si moje zatočišče, Najvišjega si postavil za svoje prebivališče; ne bo te zadela nesreča, udarec se ne bo približal tvojemu šotoru. Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal, naj te varujejo na vseh tvojih potih. Na rokah te bodo nosili, da z nogo ne zadeneš ob kamen. Čez leva in gada boš stopal, poteptal boš mladega leva in morsko pošast. Ker mi je vdan, ga hočem osvoboditi, branil ga bom, ker spoznava moje ime. Kliče me, pa ga uslišim, z njim sem, ko je v stiski, rešim ga in mu izkažem čast. Z dolgostjo dni ga nasitim, pokazal mu bom svoje rešenje.

Psalm pa lahko poslušate tudi v uglasbeni različici:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.


LAKE BLED

Preberite še:
Kaj nam govori cerkev Marijinega vnebovzetja na Bledu?


MOTHER MARY

Preberite še:
Molitev, s katero vam bo Devica Marija pomagala nositi težka bremena


LARA NEDELJKOVIĆ

Preberite še:
“Brez tako vztrajnih staršev danes verjetno ne bi bila to, kar sem”

Tags:
molitevstrah
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.