Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 30. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev za dobrega moža

WOMAN PRAYING ON THE BED

By MIA Studio | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 26/08/19

Za vse, ki iščete dobrega in svetega moža: s to molitvijo boste Boga prosile za človeka, ki išče Njegovo srce

Najti dobrega zakonca ni prav nič preprosto – navsezadnje iščete človeka, s katerim želite preživeti vse življenje. Za verno dekle je včasih še posebej težko najti nekoga, ki bo z njo delil njene vrednote in prepričanja.

To je gotovo stresen položaj, posebej za ženske, ki občutijo, kako čas beži, iskanje vernega moža pa traja že zelo dolgo.


CO POCIĄGA KOBIETY W ICH MĘŻACH

Preberite še:
Tudi jaz lahko molim – ne z ženo, ampak zanjo

Vsem ženskam, ki nosijo ta križ, bo v pomoč naslednja molitev:

O Jezus, ljubitelj mladih, moj najdražji prijatelj, zaupno Ti odpiram svoje srce ter prosim za Tvojo luč in pomoč pri pomembni nalogi načrtovanja svoje prihodnosti. Nakloni mi luč svoje milosti, da se bom modro odločila glede človeka, ki bo nekoč moj življenjski sopotnik.

Predragi Jezus, pošlji mi moža, ki je po Tvoji modri presoji najprimernejši za mojega zakonca. Naj njegov značaj odseva poteze Tvojega Presvetega srca. Naj bo pokončen, zvest, čist, iskren in plemenit, da si bova s skupnimi napori ter s čisto in nesebično ljubeznijo prizadevala za izpopolnitev najinih duš in teles, pa tudi otrok, ki nama jih boš po lastni presoji zaupal v varstvo.

Blagoslovi najino prijateljstvo pred poroko, da greh v njem ne bi našel svojega mesta. Naj naju medsebojna ljubezen tako tesno poveže, da bo najin skupni dom vedno podoben tvojemu domu v Nazaretu.

O brezmadežna Devica Marija, presladka Mati vse mladine, tvoji skrbi izročam svojo odločitev, ki naj bi jo sprejela glede svojega bodočega moža. Ti si moja zvezda vodnica! Vodi me k človeku, s katerim bom lahko najbolje sodelovala v izpolnjevanju presvete Božje volje, s komer bom lahko živela v miru, ljubezni in skladnosti v tem življenju ter dosegla večno radost v življenju po smrti. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


JACQUES PHILIPPE

Preberite še:
“Bog nas ne bo zapustil in je zmožen podariti mir našemu srcu”


JANJA GARNBRET

Preberite še:
Kaj je skrivnost Janje Garnbret, da je postala nepremagljiva?


WALKING

Preberite še:
Poročena sta bila 71 let, nato pa umrla v istem dnevu

Tags:
molitevzakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.