Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 26. februarja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako najti dobrega življenjskega sopotnika?

DATING

rawpixel.com | Pexels

Katarzyna Matusz-Braniecka - objavljeno 27/08/19

Ni res, da ni več dostojnih moških ali dragocenih žensk, s katerimi bi se lahko borili za srečen odnos

Ne dovolite, da vas prežema takšna miselnost. Kot nekdanja tiskovna predstavnica spletne strani za zmenke in ženska z izkušnjo dolgotrajne samskosti lahko precej povem o tem.

Nikoli ni prepozno za ljubezen

“Že dolgo nisem srečal/-a nikogar primernega,” boste rekli. Pa delate kaj na tem?

“Toda imam veliko prijateljev, s katerimi se veliko družim in pogovarjam … Ne govorite mi, da ne morem najti partnerja …”

Je to zagotovo? Ne govorite mogoče o odnosih na delovnem mestu, na strokovnem področju ali v lokalni skupnosti? Ste prepričani, da ste pripravljeni na spoznavanje “perspektivnih” moških? Ali vi, dragi moški, vabite dekleta na zabave? Si res želite spoznavati ljudi, ki hodijo samo na zabave?

Ali mogoče iščete in čakate, da se pojavi vaša sanjska oseba in boste šli šele potem v akcijo? In povejte mi, kako dolgo že čakate?


SPEED DATING

Preberite še:
Kako v sedmih korakih povabiti na zmenek

Nehajte zabušavati in pojdite med ljudi

Bistvo ni v tem, da greste na lov za ženo ali možem. Ne govorim o tem. Ko sem prvič razmišljala o tej temi, mi je prijazen duhovnik rekel: “Kakšen je vaš dan? Kako boste spoznali nekoga zase, ko pa nenehno potujete med službo in domom?” Nato so mi isto vprašanje postavili še trener in sorodniki.

Kako je pri tem z vami?

Ali te besede, da za vas ni nikogar, niso samo dimna zavesa? Ste si sposobni dati priložnost za srečo in se dejansko boriti? Znate izkoristiti priložnost? Si res želite spremeniti to situacijo v svojem življenju?

Ne bom vam lagala, pot ne bo lahka, preprosta in prijetna. Želite biti ob koncu življenja prepričani, da ste naredili vse, kar ste lahko? Da nimate česa obžalovati? Vsi ti novi, zanimivi, navdušeni znanci in prijatelji, ki jih spoznavate … Nekdo izmed njih …

Ker se bo zgodilo, ni odvisno samo od vas. Ampak je vredno narediti vse za to, da se bo zgodilo.


COUPLE, LOVE, BALCONY

Preberite še:
Romantični zmenki za vsak letni čas

Zato podrobnosti

Kako izgleda vaš dan, draga ženska? Preveč delate in nimate priložnosti, da bi koga spoznali? Razmislite, kaj je bolj pomembno, Ne pravim, da morate pustiti službo! Pravim samo: pomislite, ali morda ne delate preveč. So te dodatne obveznosti res potrebne? Gre za še en par čevljev ali kos v garderobi, ki ga ne boste mogli pokazati svojemu ljubljenemu?

Je res potrebno, dragi moški, iskati nove projekte in nenehno sedeti pred računalnikom? Ali sredstva, ki jih želite zbrati za vašo prihodnjo družino, sploh pridejo v poštev, če jih še vedno ne morete porabiti zanje? Sčasoma bo vedno večkrat nastopil “ampak”, zaradi katerega vam bo zelo težko vstopiti v trajno razmerje.


GIRL DATE

Preberite še:
Kako prvi zmenek nadaljevati v drugega?

Nekdo za ljubezen

Želite ljubiti? Torej se ne osredotočajte na dejstvo, da vas mora nekdo ljubiti. Poskusite biti vi tisti, ki ljubi najprej. Bodite vi tisti, ki je prvi prijazen, prvi spoštljiv in prvi pristopi.

In najbolj pomembno. Draga ženska, nehajte pri vsakem moškem, ki ga srečate, preračunavati, če je to vaš bodoči mož. In vi, dragi moški, nehajte gledati bodočo ženo v vsaki ženski.

Dajte si čas, da spoznate veliko čudovitih ljudi. Preživite z njimi lep in radosten čas ter ugotovite, kaj zares želite v svojem odnosu. Kakšno osebo želite? Kaj vam je pomembno?

Zame je bilo bistveno, da je oseba, s katero se bom poročila, verna. Toda to ne pomeni, da nisem šla na zmenek z nevernim fantom ali z nekom, ki je bil veren “samo na pol”. En zmenek še ne pomeni poroke. Torej … ste za akcijo?

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Anja Rajter.


PETRA ERJAVEC

Preberite še:
“Kot učiteljica takoj opazim, pri katerem otroku so starši na moji strani in pri katerem ne”


ZABAWA Z RÓWIEŚNIKAMI

Preberite še:
8 razlogov, zakaj boste dvakrat premislili, preden otroku kupite drugo igračo


MARY KELLER

Preberite še:
Sestra programerka, zaradi katere se je “zaljubil” Bill Gates

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.