Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Prvi šolski dan za princeso Charlotte

THE ROYAL FAMILY

INSTAGRAM PROFIL KRALJEVE DRUŽINE

Tina Martinec Selan - objavljeno 06/09/19

Ta teden se šola ni pričela le za naše otroke ...

Včeraj sta šolski prag prvič v tem semestru prestopila tudi 6-letni princ George in 4-letna princesa Charlotte. Zanjo je bil to prvi šolski dan nasploh, saj je tokrat prvič sedla v šolske klopi. Princ George je šolo začel obiskovati leta 2017.


PETRA ERJAVEC

Preberite še:
“Kot učiteljica takoj opazim, pri katerem otroku so starši na moji strani in pri katerem ne”

“Bodi prijazen”

Oba obiskujeta zasebno šolo Thomas’s Battersea, ki se nahaja v jugozahodnem delu Londona. Šola uživa izjemen ugled, njeno najpomembnejše pravilo, ki velja za vse učence in zaposlene, pa je: “Bodi prijazen.”

Na njihovi spletni strani je med šolskimi vrednotami zapisano: “Smo krščanska šola, odprta za otroke vseh veroizpovedi. Negujemo okolje, ki je prijazno, vzpodbudno in razumevajoče; v katerem učenci razvijajo svoje spretnosti in talente ter ki jih podpira v njihovih šibkostih. Zavedamo se, da bodo izkušnje, ki jih bodo otroci pridobili v tako nežnih letih, oblikovale njihova življenja tudi takrat, ko bodo že odrasli.”


MANJA KRISTANC

Preberite še:
“Otroka moramo pripraviti tudi na to, da v življenju postane odporen”

Zasebna šola s širino

Šola spodbuja znanje, ki je hkrati poglobljeno in široko ter ima visoke akademske standarde. Ponosna je na to, da poleg predmetov, kot so jezik, književnost, matematika, francoščina, razumevanje okolja in športna vzgoja, nudi tudi zelo široko izobrazbo iz številnih umetniških smeri, kot so balet, dramski krožek, likovna umetnost, poučevanje inštrumentov in tako dalje.

Angleški šolski sistem je nekoliko drugačen od našega, saj se to, kar pri nas razumemo kot osnovna šola, tam začne že pri štirih letih in traja do 13. leta starosti. Devet let šolanja je na šoli Thomas’s Battersea, kamor hodita George in Charlotte, razdeljeno na tri triletna obdobja, ki jih imenujejo Lower School (ta nekako ustreza našemu vrtcu), nato pa sledita Middle School in Upper School.


école buissonière

Preberite še:
Vrnimo se v “šolo vere” z molitvijo sv. Klemena Aleksandrijskega

View this post on Instagram

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)


OFFICE

Preberite še:
Nasveti za dobro ureditev otroške sobe

Barvno usklajen prihod na šolsko dvorišče

Princesa Charlotte se je prvega šolskega dne izjemno veselila, kot je za medije povedal njen oče, princ William, ki je družino tudi pripeljal v šolo. Vso družino – le najmlajši princ Louis je ostal doma – je ob prihodu osebno pozdravila ravnateljica šole, s katero so tudi na kratko poklepetali ob vstopu v šolo.

Princ George in princesa Charlotte sta nosila obvezno šolsko uniformo v temno modri barvi z rdečimi poudarki, prav tako pa sta bila ljubka v kratkih nogavičkah in usnjenih čeveljcih. Seveda ni presenetljivo, da je tudi vedno urejena vojvodinja Kate za to priložnost na nek način povzela barvno shemo modre, rdeče in bele; oblekla je srajčno obleko z drobnim vzorcem v modrih, rdečih in belih tonih ter temno modre salonarje.


EMA IN ŽAN PIRNAR

Preberite še:
Po prostovoljski izkušnji: “Madagaskar ukrade srce”


WORK

Preberite še:
Kako se lahko že pred prvim delovnim dnem pripravim na novo službo


STALIN DAUGHTER SVETLANA

Preberite še:
Kako je Stalinova hčerka postala katoličanka

Tags:
kraljeva družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.