Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Veliko več kot le blatna in mokra pustolovščina. Animator zmore tudi tole

web-3-animatlon-2019-4-e1568029406794.jpg

DON BOSKO SLOVENIJA | MARKO SUHOVERŠNIK

Lojze Grčman - objavljeno 09/09/19

Sezono oratorijev so animatorji iz vse Slovenije sklenili z Animatlonom

Kaj je Animatlon? Tradicionalno sklepno srečanje, kjer se dobijo animatorji oratorijev, sestavljeno iz piknika, maše, družabnih dejavnosti in zabavno-zahtevne oviratlonske preizkušnje z vodnimi, “zračnimi” in drugimi nalogami. Dogodek povezuje animatorje v družabnosti in zahvali za več kot 300 oratorijev, ki so jih gostile župnije po vsej Sloveniji. Letošnji Animatlon je v soboto po tradiciji potekal v Želimljah in okolici.




Preberite še:
Kaj, če sploh kaj, lahko ustavi animatorje?

Na progo se je pognalo okrog 500 animatorjev, večinoma razdeljenih v skupine, ki so štele od pet do deset članov. Da so premagali z ovirami posejano traso, so potrebovali približno uro. Kot je mogoče jasno razbrati s fotografij, so imeli zabave na Animatlonu v izdatnih količinah.

“Vzdušje je bilo fantastično, najprej je kazalo, da bo vreme kislo, ampak pravi čas se je izboljšalo. Ampak navsezadnje nas vreme še nikoli ni oviralo. Mislim, da so animatorji res uživali, proga je bila atraktivna, postavili smo tudi nekaj novih ovir,” je del sobotnega dne opisal Aljaž Bratina, eden glavnih, ki so na Animatlonu skrbeli, da je vse potekalo, kot je treba.

Vseh animatorjev, ki so skrbeli za dobro izpeljavo oratorijev, je bilo letošnje poletje okrog 7.000. Udeležencev oratorijev pa približno 24.500.




Preberite še:
To je himna letošnjega oratorija




Preberite še:
Družina, ki je na oratorij “poslala” mamo in pet otrok


ORATORIJ

Preberite še:
Vas zanima, kakšen je bil oratorij nekoč? Poglejte!

Tags:
oratorij
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.