Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 28. februarja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Lepota navdušuje

smiling girl portrait

By Milos Nakovic/Shutterstock

Vilma Siter - objavljeno 09/09/19

Odločila sem se, da se bom trudila v drugih najprej iskati lépo, saj vem, da je v vsakem človeku veliko lepega – kot je mnogo lepih slik na Pinterestu

Na vrtu sem odrezala nekaj lepih cvetov hortenzije, jih dala v vazo in začela slikati. Redko najdem čas za moj hobi. Že same priprave vzamejo kar nekaj časa, kaj šele celoten postopek. Po prvem poskusu sem ponavadi razočarana. Ne znam izpeljati postopka načrtno, ker imam premalo vaje in predvsem premalo znanja.
Preberite še:
Ni vse v popolnosti. To so modeli, ki spreminjajo pogled na lepoto

Tako mi, preden sem zadovoljna s svojim izdelkom, tudi popravljanje vzame veliko časa. Rada pobrskam po spletu in na Pinterestu najdem lepe in navdihujoče slike, vendar se zadnje čase vedno bolj zavedam, da dobra slika terja veliko časa in truda.

Človek kot Božja umetnina

Mar ni podobno tudi z nami ljudmi? Mar nas ni Bog ustvaril kot svojo umetnino, da bi v svetu odsevali Njegovo podobo? In če želimo, da je odsev dober, da se vsaj malo približa podobi, kakršno je imel v mislih On, ko nas je ustvaril, je za to potrebno veliko časa in veliko sodelovanja z Umetnikom.


MOJCA-GIACOMELLI-ZIVA-STIGLIC

Preberite še:
“Ženska postane lepa takrat, ko se zave, da je ljubljena”

K temu sodelovanju smo vsi povabljeni, da tudi mi postajamo vedno boljši umetniki, umetniki na področju medsebojnih odnosov, umetniki, ki drug drugemu pomagamo soustvarjati lepoto bivanja. In prav ta lepota bivanja navdušuje in je privlačna za mnoge!

Trud in čas

Vendar je tudi zato potreben čas in veliko truda. Kako lepo bi bilo, ko bi v drugih najprej videli lépo! Žal ni vedno tako. Večkrat najprej opazimo to, kar nas moti. V mnogih primerih gre za zrcalno sliko napake ali pomanjkljivosti, ki je v nas. Ponavadi pa iver v očesu drugega prej vidimo kot bruno v lastnem (Lk 6,42).


SMILE

Preberite še:
Svet potrebuje ženske, ki so lepe zato, ker so svete

Odločila sem se, da se bom trudila v drugih najprej iskati lépo, saj vem, da je v vsakem človeku veliko lepega – kot je mnogo lepih slik na Pinterestu. V pomoč mi je misel, naj na druge gledam “skozi oči nebeškega Očeta” – kot On gleda name.

Vem, da me On ves čas gleda z ljubeznijo, me nežno in potrpežljivo vodi, mi pomaga prepoznavati dobre in lepe stvari v mojem srcu in življenju. Njegov ljubeči pogled mi daje moči za življenje in delo in za vse potrebne spremembe. Vem, če ne bi bil “usmiljen in milostljiv, počasen v jezi in bogat v dobroti” (Ps 103,8), bi lahko že zdavnaj zaprl “moj Pinterest”.

Moj Gospod, pomagaj mi gledati na moje bližnje s tvojim ljubečim pogledom, ki odseva tvojo Ljubezen! Vem, da samo z ljubeznijo, pohvalo, spodbudno besedo in objemom lahko pomagam drugim, da bodo postajali vedno lepši in boljši, da bo tako tudi svet okoli nas postajal vedno lepši in bolj Božji.

Prispevek je bil najprej objavljen v Naši družini, prilogi tednika Družina.


EMA IN ŽAN PIRNAR

Preberite še:
Po prostovoljski izkušnji: “Madagaskar ukrade srce”


STALIN DAUGHTER SVETLANA

Preberite še:
Kako je Stalinova hčerka postala katoličanka


WORK

Preberite še:
Kako se lahko že pred prvim delovnim dnem pripravim na novo službo

Tags:
lepotaustvarjalnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.