Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev za moč, da bomo zmogli stati ob strani svojemu trpečemu otroku

SICK CHILD

Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 11/09/19

Božja Mati dobro ve, kaj pomeni trpeti ob otroku, ki trpi poleg vas

V življenju staršev pride čas, ko moramo nemočni opazovati, kako naši otroci trpijo. To je lahko strašljiva izkušnja in lahko celo pretrese našo vero.


FEAR

Preberite še:
Ko vas je strah, naj vas opogumi ta molitev

V takšnih trenutkih nam bo lažje, če bomo za pomoč prosili Žalostno Mater Božjo, ki je pred lastnimi očmi izkusila vso krutost trpljenja lastnega otroka. Za svojega sina ni mogla storiti ničesar, niti solz mu ni smela obrisati z lic, in je bila povsem nemočna, ko je na svoje rame vzel težek križ.

In vendar je sredi vse te teme premogla neverjetno moč in upanje. Ni izgubila svoje vere v Boga in je smisel vseh teh reči premišljevala v svojem srcu.


MOTHER MARY

Preberite še:
Molitev, s katero vam bo Devica Marija pomagala nositi težka bremena

Če v tem trenutku potrebujete moč, zmolite to molitev in pustite Božji milosti, naj vstopi v vaše srce.

Žalostna Mati Božja, z močjo od zgoraj si stala pod križem, z Jezusom delila njegovo trpljenje, ga nežno sprejela v svoje naročje, žalovala si in jokala.Slavimo te zaradi vere, s katero si sprejela Božji načrt za svoje življenje. Slavimo te zaradi upanja, s katerim si zaupala, da bo Bog po tebi storil velike reči. Slavimo te zaradi ljubezni, s katero si skupaj z Jezusom nosila bolečino njegovega trpljenja.Sveta Marija, naj sledimo tvojemu zgledu in stojimo ob strani vsem tvojim otrokom, ki so potrebni tolažbe in ljubezni.Mati Božja, stoj nam ob strani v naših preizkušnjah in ne zavrzi naših prošenj v naših številnih potrebah. Prosi za nas zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


MAJDA JUS AŠIČ

Preberite še:
“Če nam je kdo všeč, se splača zanj potruditi”


NIEGRZECZNE DZIECKO

Preberite še:
S tem preprostim trikom lahko povsem spremenite vedenje svojega otroka


SELFIE

Preberite še:
Nauki svetega Avguština proti čezmernemu razgaljanju (na spletu)

Tags:
Marijamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.