Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Stilske napake, ki vas postarajo

ELDERLY WOMAN

SHUTTERSTOCK

Tina Martinec Selan - objavljeno 11/09/19

Če ne želite izgledati starejše, kot ste, potem ne delajte teh stilskih napak

Oblačila in modni dodatki imajo moč, da nas naredijo sveže, mladostne in sodobne, lahko pa učinkujejo tudi nasprotno. Katere so napake v razmišljanju in načinu oblačenja, ki nas lahko po krivici naredijo starejše, kot smo?


FALL FASHION

Preberite še:
Jesenska moda: če želite slediti trendom, boste nosile …

Ne govorite si: “Za to sem pa že prestara!”

Večina ljudi ima v glavi neka nenapisana pravila ali celo predsodke, kaj se sme nositi pri določeni starosti in česa ne. Ko ženska preseže neko letnico, je kar naenkrat prepričana, da nekaterih stvari ne sme več nositi (ker se recimo ne spodobi). Ne govorimo o prekratkih krilih ali preglobokih dekoltejih.

Govorimo recimo o tem, da se dama prepriča, da k določeni starosti sodijo le še starikavi modeli čevljev – ko pa so lahko zanimive ali barvite superge enako udobne, s tem da dodajo mladosten videz in element presenečenja v slog ženske.

Še ena taka stvar so obleke in krila, za katere so mnoge dame prepričane, da jih ne morejo več nositi, če imajo recimo na nogah nekoliko bolj vidne žile ali nekaj popokanih kapilar. Za vsako damo se najde prava dolžina krila, ki ga lahko nosi, v zimskem času pa nas iz zadrege tako ali tako rešujejo najlonke in debelejše hlačne nogavice.


MAN AT THE CLOSET

Preberite še:
Isto majico in hlače je nosil pet dni. Ugotovil je naslednje …

WOMAN LOOKING IN MIRROR
Shutterstock

Ne zataknite se v rutino

Najti pravo formulo, kako se urediti, da nam pristaja in ustreza našemu načinu življenja, je odlično. Toda kaj se zgodi, ko se preveč močno zataknemo v eno in isto rutino – kupujemo in nosimo vedno ene in iste barve, ne poskusimo nobenega novega kroja hlač ali krila, se zatekamo k vedno istim čevljem in podobno?

To nas lahko naredi starejše in bolj utrujene, kot v resnici smo. Kdaj pa kdaj je nujno poskusiti tudi kaj novega, kakšen kroj, na katerega prej ne bi pomislili, živahnejšo barvo ali vzorec … Lahko se zgodi, da bodo vse vaše prijateljice vzklinile: “Vau!”


WOMAN

Preberite še:
Kaj lahko ženska stori zase še pred začetkom jeseni?

Ne nosite brezobličnih oblačil

Ko smo starejši, postane udobje še toliko bolj pomembno. Zaradi takih in drugačnih tegob nam ustreza, da smo v čim udobnejših oblačilih, ki nas nikjer ne tiščijo, stiskajo ali vežejo. Morda pa imamo kakšen dodaten kilogram, ki bi ga rade skrile. Vse lepo in prav, a brezoblična oblačila nas oropajo tudi vsake oblike in silhuete.

Izgubijo se vsi proporci in obrisi telesa, prav možno pa je, da nas široka oblačila tudi navidezno poredijo. Tudi če imate rade udobne hlače in tunike ali majice, izberite kot vrhnje oblačilo dober, strukturiran suknjič, teliran dežni plašč ali lepo definiran volnen plašč. Ti bodo vaši silhueti podarili nekaj definicije ter vaši postavi zares polaskali.


WEB 3 WOMEN DRESS

Preberite še:
8 trikov, da bomo videti vitkejše

Če so modni dodatki videti staro in utrujeno, smo tako videti tudi me

Saj veste, kako je: torbico nosite že leta in leta, prestala je že vse sorte – in to se ji tudi vidi. Razpokano usnje, scefrani ročaji, obrabljena zadrga, ki se sploh ne zapira več … Čas je za zamenjavo torbice. Zagotovo boste našle prav tako prostorno in praktično, kot je bila stara, in če boste izbrale lep model ali zanimivo barvo, bo dodala stilske plus točke vašemu slogu.

Enako velja za čevlje. Če jih je treba popraviti, jih nesite k čevljarju. Če pa so že preveč ponošeni in jih tudi čevljar ne more več rešiti, potem je čas za nov par.


SEARCHNG PURSE

Preberite še:
10 stvari, ki bi jih vsaka katoličanka morala imeti v svoji torbici

Zaradi starosti se ne ličite več

Vsaka ženska je videti bolje s kančkom ličil. Ko smo nekoliko starejši, postane koža tanjša in bolj uvela, obraz dobi nekaj gub in več podočnjakov. Nič takega, česar ne bi mogle prikriti s kančkom obarvane kreme in rdečila za lica. Nič zato, če si ne marate ličiti oči. Že malo pudra na podočnjakih in rožnate na ličkih ter ustnicah, pa boste videti sveže in mladostno. Velja poskusiti, saj boste presenečene, kako malo je potrebno za čudovit, prebujen videz.




Preberite še:
Pet ličil, ki jih potrebuje vsaka ženska

Ne tekmujte s svojo hčerko ali vnukinjo

Morda pa imate do staranja povsem nasproten pristop in se na vse pretege trudite, da bi ga prikrile. Pravzaprav skorajda tekmujete s hčerko ali celo vnukinjo, katera bo nosila oblačila po zadnji modi. Zanimivo, a tudi pretiravanje ni dobro oziroma nas lahko na videz postara. Nič ni lepšega, kot če ženska dostojanstveno sprejema svoja leta in jih nosi z eleganco ter samozavestjo. Urejenost svojim letom primerno je cilj, ki ga zasledujemo pri vseh starostih, pa naj bo to 25, 45, 65 ali 85 let.


RODZINA BRODÓW

Preberite še:
Najlepše darilo ob 20. obletnici zakona: rojstvo 11. otroka




Preberite še:
Veliko več kot le blatna in mokra pustolovščina. Animator zmore tudi tole


PRAYING

Preberite še:
5 načinov, kako v družini z majhnimi otroki dati prednost družinski molitvi

Tags:
modaurejenost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.