Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Da hčerki ne bi ostali brez očeta, je bivšemu možu darovala ledvico

TRANSPLANTED

Viral- Fair use

Dolors Massot - objavljeno 15/09/19

Kelly in Dan sta se ločila pred petimi leti, a zanjo je bilo najpomembneje ohraniti družino skupaj

V primeru zakonskih sporov in razdorov strokovnjaki svetujejo, naj mož in žena ne pozabita na svojo starševsko vlogo. Čeprav njuna zveza ne deluje in se odločita svoje življenje peljati vsak v svojo smer, je pomembno, da sta enotna v svojem odnosu z otroki.

Dan in Kelly Pyatt sta bila ločena že pet let, ko je Kelly lahko svoji družini pokazala, kaj vse zmore ljubezen. Ko je izvedela, da Dan za preživetje potrebuje presaditev ledvice, se je ponudila kot darovalka.


COUPLE

Preberite še:
Izognite se ločitvi tako, da prekinete ta vedenja …

V bolnišnici Guy’s Hospital v Londonu, kjer so Dana zdravili, so bili zelo presenečeni nad njeno potezo. Nikoli prej se še ni zgodilo, da bi se kdorkoli ponudil, da bi daroval svoj organ nekdanjemu zakoncu.

“To sem storila za svoji hčeri”

Dan in Kelly imata dve hčeri in Kelly je poudarila, da to dela zanju, saj ne želi, da bi ostali brez očeta. Bolnišnica je prej že 12 mesecev iskala primernega darovalca, a brez uspeha. Potem ko je Kelly opravila vse preglede, se je pokazalo upanje, da bi presaditev lahko bila uspešna.

Leta 2018 sta Dan in Kelly prestala uspešno operacijo; danes sta oba zdrava in se dobro počutita. Kelly se je zaradi svoje geste znašla v središču medijske pozornosti.


RACHEL COX

Preberite še:
Medicinska sestra, ki je pacientu darovala ledvico: “Imela sem eno na rezervi”

Družino obdržati skupaj

Kelly je preprosto pojasnila: “Že res, da nisva več poročena, vendar smo še vedno družina in če sem jo hotela obdržati, je bila to edina možnost.”

Kelly in Dan sta bila prijatelja od 11. leta starosti. Hoditi sta začela pri 18, poročila sta se pri 31. Kelly je že dolgo vedela za Danovo zdravstveno stanje, saj so mu še pred poroko postavili diagnozo neozdravljive bolezni ledvic. Že takrat so ga zdravniki opozorili, da bo čez približno deset let potreboval novo ledvico.


TRANSPLANT

Preberite še:
Ko imaš v sebi srce ali ledvice nekoga drugega

Skupaj na božično potovanje

V tem času se je Danu zapletalo v službi in doma so razmere postale nevzdržne, tako da je par najboljši izhod videl v ločitvi. Kljub tej odločitvi sta se oba zavedala, da med njima ne more biti vse končano, zlasti kar zadeva njune starševske vloge. Uspešno operacijo sta skupaj s hčerkama Jeanie in Billie, starima 11 in 16 let, proslavila z božičnim izletom v Pariz.

Dan in Kelly sta še naprej prepričana, da je zanju na prvem mestu varnost in sreča njunih hčera. “Vsi nama govorijo: Ali bosta zdaj spet skupaj? Res naju je operacija zbližala,” priznava Kelly. Kdo ve, ali se bosta spravila tudi med seboj.


NINA MOZETIČ

Preberite še:
Ločitev: “Četudi je partnerska zveza razpadla, je starševstvo dosmrtna vez”

“Kelly bo zame vedno junakinja”

Dan ima vsekakor dovolj dokazov za Kellyjino ljubezen: “Kakšno nesebično dejanje. Tvegala je svoje življenje, da bi pomagala drugemu, to je nekaj neverjetnega. Kelly bo zame vedno junakinja,” je dejal.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


HOSPITAL BAG

Preberite še:
8 stvari, ki naj jih katoliške mamice vzamejo v porodnišnico


ARTHUR ASHE

Preberite še:
Slavni preizkušani tenisač, ki ni spraševal Boga: “Zakaj jaz?”


SERENITY

Preberite še:
Zakaj nujno potrebujemo samodisciplino in kako jo doseči

Tags:
ločitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.