Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ste med tistimi, ki vedno zamujajo? Štirje predlogi, kako lahko postanete točni

WEB3 TIME CLOCK HAND HURRY Pexels CC0

Pexels | CC0

Dolors Massot - objavljeno 16/09/19

Ličenje na poti v avtomobilu in upanje, da bodo drugi še bolj pozni. Vam je to kaj poznano?

Biti točen ni preprosto. Ni dovolj, če smo pozorni na uro in se pravi čas odpravimo od doma, ker nikoli ne vemo, kaj se lahko pripeti na poti. Ali ni bolje v miru oditi v službo, umirjeno pozajtrkovati in biti nared malo prej? Ali brez naglice čakati v vrste za vstopnice, ko smo s kom dogovorjeni za ogled filma?


RUNS,CATCH,TRAIN

Preberite še:
Vedno zamujate? Preverite, zakaj to ni nujno slabo

Največkrat se sicer zgodi ravno nasprotno: preseneti nas gost promet, v službo prihitimo zadnjo minuto, zajtrk na hitro pogoltnemo in bolje, da nas nihče ne vpraša, kako se je začel film, saj nas prvih pet minut sploh še ni bilo v kinodvorani. Ob teh dogodkih se morda celo tolažimo s tem, da vedno obstaja nekdo, ki zamudi še več kot mi.

Če želimo biti točni, ker nam stres škodi, ker nam ni všeč zbadanje prijateljev ali celo zamere, ker nas je več ljudi čakalo, je vsekakor čas za spremembo. Tu so štirje predlogi.

Naredimo to za dobro skupine

Če pridemo točno, vsi lahko bolje izkoristimo čas druženja; s tem drugim sporočamo, da spoštujemo njihov čas in se je bilo vredno potruditi in priti pravočasno.


MAN WATCH

Preberite še:
Zakaj zamujamo?

Naredimo to za dobro svojega zakonca

Prihajanje na zmenke ali skupna opravila pravi čas je zelo učinkovit način, s katerim pokažemo svojo ljubezen. “Pustiti se čakati” ni več moderno. S tem, ko pridemo točno, pokažemo, da smo mislili na drugega, da smo si organizirali čas tako, da bomo z njim od prve minute, ko sva bila dogovorjena, dalje.

SPÓŹNIANIE SIĘ DO KOŚCIOŁA
Shutterstock

Naredimo to za dobro svojih otrok

Ni bolj učinkovitega načina za učenje kot zgled. Če predlagamo določeno uro, pridimo prvi.

Vnaprej premislimo, kaj predlagamo. Poleg tega s tem, ko vzgajamo otroke za točnost, spodbujamo veliko drugih vrlin, kot so moč, vestnost, vzdržljivost, spoštovanje … Zaradi tega vaša družina ne bo vojaški tabor, ni pa treba, da je kot gusarska posadka.


RELAX;

Preberite še:
Neprestano hitite? Kaj pravite na revolucijo “slow life”?

Naredimo to za svoje dobro

S tem, ko poskušamo biti točni, si zagotovimo mir, saj se znebimo nepotrebnega stresa ob hitenju. Umirjeno prihajanje brez hitenja prispeva k dobremu vzdušju, poleg tega pa smo bolj sproščeni in zadovoljni.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katja Tušek.


FRUSTRATED,OVERWHELMED,WOMAN

Preberite še:
Kako nenadzorovana jeza lahko odpre vrata hudiču


EATING SWEETS

Preberite še:
8 uporabnih nasvetov, kako zmanjšati sladkor v prehrani


COUPLE

Preberite še:
Izognite se ločitvi tako, da prekinete ta vedenja …

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.