Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Dragoceno je, da si ženske znamo stati ob strani, si nuditi oporo in čvekati v nedogled”

REBEKA LOVREC KVARTIČ

OSEBNI ARHIV

Urška Kolenc - objavljeno 26/09/19

Ženska ženski – žena, mamica, sociologinja kulture, teologinja in inkluzivna pedagoginja Rebeka Lovrec Kvartič

Svoje poslanstvo na poklicni poti je Rebeka Lovrec Kvartič našla pri delu z otroki s posebnimi potrebami, sicer pa je peto leto žena Gašperju in mamica dveletni Raheli.

Uspešno zna krmariti v vseh letnih časih. Obožuje poletje, izlete in potovanja, jesen jo vedno preseneti s tem, kako z začetkom šolskega leta drvijo dnevi, pozimi se rada druži s prijatelji ob skodelici čaja in vsako pomlad se odloči, da bo začela redno teči. Ne glede na letni čas pa zelo rada bere.


READING

Preberite še:
9 korakov do dobrega branja z najmlajšimi

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Nisem in dvomim, da bom kdaj jutranji tip. 🙂 Ko se kdaj premagam in npr. na morju opazujem sočni vzhod, mi ni nikoli žal, pa vseeno raje vidim, da se dan začne po 7. uri. Torej, idealen dan se zgodi, če mi ni treba vstati v temi in ko temu sledi počasen zajtrk z mojima najdražjima.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete …?
Da bo lepo, ko bomo prespali noč. Zjutraj skoraj nikoli nimam časa za pogovore pred ogledalom.

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker …?
Ker se bolje počutim z umitimi lasmi in v oblačilih, ki so meni všeč. Doma je to seveda trenirka v kombinaciji s klasično “mamasto” figo. 😀


ORGANIZATION

Preberite še:
Zakaj vzdrževati red in biti urejen? Takole pravijo svetniki

4. Materinstvo je najlepša vloga, ker …?
… te otrok uči živeti v trenutku in spoznaš, da je za lastno srečo dovolj, da je tvoj otrok zadovoljen in zdrav. Poleg tega je super spet brati otroške knjige, se učiti pesmic in se spuščati po toboganih.

REBEKA LOVREC KVARTIČ
OSEBNI ARHIV

mother & daughter

Preberite še:
5 stvari, ki lahko okrepijo vaš odnos z mamo

5. Kako z možem ohranjata iskrico v zakonu in zakaj vam je to pomembno?
Najini starši ne živijo v bližini, da bi lahko Rahelo večkrat pazili, zato sva redko v dvojini. Zvečer, ko je v stanovanju tišina, vedno nekaj časa nameniva drug drugemu. Poleg tega se trudiva, da tudi v vsakodnevnih opravkih še vedno najdeva prostor za naju. Smisel za humor odnosu zelo koristi.


WEDDING

Preberite še:
Znanost pravi, da je zakonska zveza koristna. Zakaj je torej tako nepriljubljena?

6. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Z možem imava navado, da on hčerko skopa, nato skupaj zmolimo, jaz pa jo zatem uspavam. Pogosto mi je to najlepši del dneva in takrat se tudi jaz umirim, razmislim o dnevu, ki je za mano, o načrtih za prihodnost …

7. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Moram reči, da je Življenje z menoj prizanesljivo in težjih preizkušenj še ni bilo ali pa jih tako ne doživljam. Mislim, da je sam porod hčerke zelo spremenil moj pogled na to, kaj zmore žensko telo in česa smo zmožne mame. V tistih dolgih urah sem začela veliko bolj spoštovati svojo mamo, babico …


HOSPITAL BAG

Preberite še:
8 stvari, ki naj jih katoliške mamice vzamejo v porodnišnico

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Redko mi misli pomagajo. Običajno moram to slabo voljo spraviti iz sebe v pogovoru z možem, prijateljico ali mamo, potem pa mi koristita tudi košček čokolade in dobra kava.

9. S čim, kje in kako se duhovno napolnite?
Potem ko uspavam hčerko, si vzamem pol ure časa zase in v tem času molim.

10. Biti ženska je lepo, ker …?
Se mi ni treba delati, da me kakorkoli zanimajo avtomobili, izidi športnih tekem itd., pa tudi zato, ker menim, da je zelo dragoceno, da si ženske znamo stati ob strani, si nuditi oporo in čvekati v nedogled.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.