Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Sprejmete oktobrski izziv?

MINDFULNESS

Photo by Milan Popovic on Unsplash

Jaime Septién - objavljeno 01/10/19

Izziv, ki zahteva 20 minut na dan?

Oktober je mesec rožnega venca. Prva oktobrska nedelja je rožnovenska, 7. oktobra praznujemo god Rožnovenske Matere Božje, 13. pa je obletnica zadnjega Marijinega prikazanja trem pastirčkom v Fatimi. Takrat se jim je predstavila kot Kraljica rožnega venca, zgodil pa se je sončni čudež, ko je “sonce plesalo”. Dogodek je videlo tudi veliko drugih ljudi.

Da je rožni venec posebna molitev, pričujejo številni svetniki in še danes živeči globoko verni ljudje.


POPE JOHN PAUL II,ROSARY

Preberite še:
9 svetnikov, ki so radi molili rožni venec

Med največjimi častilci Marije je gotovo papež Janez Pavel II., ki si je za svoje papeško geslo izbral Totus Tuus – Ves Tvoj. (Navdih je našel v tej molitvi: Ves sem Tvoj in vse moje je Tvoje. Sprejemam te v vse, kar je mojega. Marija, daj mi svoje srce.) Molitev rožnega venca je bila njegova najljubša molitev.

Nihče, ki vsak dan moli rožni venec, ne bo nikoli zašel na krivo pot. To je izjava, ki jo z veseljem podpišem tudi s svojo krvjo.


(sv. Ludvik Montfortski)

Morda se rožni venec zdi dolgočasen in monoton, a prinaša številne milosti. Zakaj si ne bi postavili enomesečnega izziva – vsak dan moliti rožni venec? Zase – da bi našli službo ali življenjskega sopotnika, da bi se zmogli odpovedati pornografiji, da bi lahko komu odpustili, za svojega otroka, za bolnega soseda, za sestrin zakon, za sošolca, ki je odvisen od drog, … Potreb je veliko, kajne?


ROSARY

Preberite še:
Dve najpogostejši napaki pri molitvi rožnega venca

Če ste pozabili, kako moliti rožni venec, kliknite sem. Tu pa je pet korakov, da bo molitev lažje stekla:

  1. Izberite svoj najljubši rožni venec. Verjetno jih imate več, izberite tistega, ki vam največ pomeni.
  2. Določite kraj in čas, ko boste molili. Lahko je doma, v cerkvi, na poti v službo ali domov, med večernim tekom, pred spanjem … Ni pomembno, kateri kraj in čas izberete, je pa dobro, da se svojega načrta držite.
  3. Izberite namen, za katerega boste molili. Tako se boste lažje osredotočili. Lahko ves mesec molite za en namen, lahko pa vsak dan ali vsak teden izberete drugega. Lahko molite zase ali za druge.
  4. Najdite si molitvenega tovariša. Lahko je to prijatelj, družinski član, sodelavec … Ni treba, da fizično molita skupaj, bodita pa tovariša – opominjajta, spodbujajta se v molitvi in morda celo molita za isti namen. Saj veste: “Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu …”
  5. Molite, molite, molite rožni venec. Vsak dan. 31 dni.
Preberite še:
Moliti rožni venec je tako, kot bi … Jedli čokolado.


ANDREJ MAJCEN

Preberite še:
Slovenec, ki je misijonaril v kitajščini


STATUE MEDJUGORJE

Preberite še:
Kaj se zgodi, ko zmolimo zdravamarijo

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.