Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev Janeza Pavla II. k ljubljeni čenstohovski Mariji nagovarja tudi danes

JOHN PAUL II

Michel Gangne/AFP | Public Domain

Kathleen N. Hattrup - objavljeno 06/10/19

Pridružimo se mu in se nanjo obrnimo s prošnjo za naš svet, "svet, ki tako potrebuje ljubezen ..."

Papež Janez Pavel II. je leta 1997 obiskal svojo ljubljeno domovino Poljsko, kamor je kot Petrov naslednik potoval devetkrat. Ob tej priložnosti je obiskal tudi ljubljeno in češčeno nebeško Mater, našo Gospo iz Čenstohove.

Tokrat objavljamo del molitve, ki jo je izrekel v znamenitem pavlinskem samostanu, in zdi se, da bi iste besede lahko uporabil tudi danes. Pravzaprav – nedvomno iz nebes – še vedno moli za nas k svoji Kraljici z Jasne Gore.


MASS

Preberite še:
9 molitev, ki jih molimo pri sveti maši in so pravzaprav navedki iz Svetega pisma

Čenstohovska Marija in sv. Janez Pavel II. prosita za nas:

Zvesta hči večnega Očeta, tempelj Ljubezni, ki obdaja nebo in zemljo, zaupam ti cerkveno poslanstvo v tem svetu, svetu, ki tako potrebuje ljubezen.Mati Božja, Mati edinorojenega Božjega Sina, ki nam je kot življenjsko vodilo podaril novo zapoved ljubezni, pomagaj nam, da bomo postali graditelji zedinjenega sveta, v katerem mir premaga vojno in kjer civilizacijo smrti prežene ljubezen do življenja …Naj človeštvo trdno stoji z Bogom, ki mu pripada ves svet.Mati edinosti in miru, okrepi občestveno vez v Cerkvi svojega Sina, poživi ekumenska prizadevanja, da bi vsi kristjani z močjo Svetega Duha postali ena družina sester in bratov Jezusa Kristusa, Odrešenika sveta včeraj in danes in na veke (gl. Heb 13,8).

O usmiljena, o ljubeča Devica Marija, sprejmi naše zaupanje, okrepi ga v našem srcu in ga prinesi pred obličje enega Boga v Sveti Trojici. Amen.

KURESCEK

Preberite še:
Marija s Kureščka naroča: “Ostanite zvesti obljubam!”

“Pomagaj nam, da bomo postali graditelji zedinjenega sveta, v katerem mir premaga vojno in kjer civilizacijo smrti prežene ljubezen do življenja …”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
Rak dojk pri 27 letih: “Vsak večer me je bilo strah, ali se bom zjutraj sploh zbudila”


MINDFULNESS

Preberite še:
Sprejmete oktobrski izziv?


Man Praying

Preberite še:
Si želite iti vsak dan k maši, pa preprosto ne morete?

Tags:
Marijamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.