Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Rekordna gimnastičarka Simone Biles se naslanja na svojo katoliško vero

SIMONE BILES

ABC | Image Group LA | Flickr CC by ND 2.0

Simone Biles ‒ Olimpijska gimnastičarka je spregovorila o Marijini moči: "Zdravamarija je čudovita molitev, ki me vedno pomiri."

Zelda Caldwell - objavljeno 17/10/19

22-letna gimnastičarka, ki je v nedeljo podrla gimnastični svetovni rekord po medaljah s svetovnih prvenstev, je bila vedno iskrena glede vloge, ki jo je v njenem življenju igrala vera

Simone Biles je v nedeljo pisala zgodovino, saj je postala gimnastičarka z največ medaljami s svetovnih prvenstev. S petimi zlatimi medaljami na letošnjem prvenstvu v Stuttgartu je prevzela gimnastični svetovni rekord Vitalya Scherbota, ki je imel s svetovnih prvenstev 23 medalj. Ameriška vrhunska gimnastičarka jih ima zdaj skupno 25, svetovni rekord pa drži tudi pri zlatih medaljah s svetovnih prvenstev, ki jih ima po pravkar končanem svetovnem prvenstvu 19. Ob vsem tem ima tudi pet olimpijskih medalj, od tega štiri zlate, vse pa je dobila na olimpijskih igrah 2016 v brazilskem Riu de Janeiru.




Preberite še:
10 športnikov, ki jim ni težko spregovoriti o svoji veri

Vzgajali so jo stari starši

Njen rekordni nastop na svetovnem prvenstvu v Stuttgartu utrjuje njen sloves ene najboljših športnic v zgodovini. Z gimnastičnimi veščinami vedno znova očara svetovno občinstvo, a njena pot do uspeha ni bila posuta z rožicami. V težkih trenutkih ji je večkrat pomagala vera.

Bilesova je bila rojena v Ohiu. Njena mama se je borila z odvisnostjo od drog in alkohola, zato so njo in njeno mlajšo sestro vzgajali stari starši. Simone je bila vzgojena v katoliški veri, redno se udeležuje nedeljske maše in je v različnih medijih o svojem odnosu do vere tudi zelo odprta.




Preberite še:
Pierce Brosnan: “Vera mi je pomagala preživeti življenjske tragedije”

Zdravamarija jo pomiri

V intervjuju pred pomembnim olimpijskim nastopom je ameriška športna revija zaprosila Bilesovo, da izprazni svojo gimnastično torbo v upanju, da bo našla skrivno formulo za njen uspeh. Medtem ko večina vsebine njene torbe ni presenetila, je novinar opazil bel rožni venec, ki je padel iz torbe. Bilesova je razložila: “Moja mama Nellie mi je v cerkvi dala rožni venec. Ne uporabljam ga za molitev pred tekmovanjem. Ponavadi molim sama, vendar ga imam pri sebi vedno, za vsak slučaj.” Povedala je, da najraje moli zdravamarijo: “Zdravamarija je čudovita molitev, ki me zelo pomiri.”

V svoji avtobiografiji Courage to Soar (Pogum za vzlet) iz leta 2016 je veliko pisala o svojih treningih in žrtvah, ki jih je vložila v uspeh svoje športne kariere. Napisala je tudi, kako ji je katoliška vera pomagala pri vzponu na športni piedestal.


WOMAN,EXERCISE,BED

Preberite še:
Kako skrbeti za dobro telesno pripravljenost tudi takrat, ko smo zelo zaposleni

Spomini na birmo

V knjigi je opisala dan, ko je prejela zakrament svete birme:

“Tisto nedeljo sem v cerkev svetega Jakoba stopila v vrsti najstnikov s slovesnimi obrazi. Na nek način me je procesija spominjala na slovesnost ob podelitvi medalj, le da mi ne bodo podelili zlatega, srebrnega ali bronastegaa odličja. Namesto tega bo naša nagrada nekaj veliko močnejšega.”


CODZIENNA MSZA W NARZECZEŃSTWIE

Preberite še:
Vera in naši odnosi … in kako jih pravilno razumeti

V intervjuju za časopis Houston Chronicle je Simone razložila, zakaj tako odprto govori o svoji katoliški veri.

“Otroci danes odprto govorijo o veri. Mislim, da je dobro, da delim svojo vero, da bodo otroci videli, kako jim lahko pomaga skozi celoten proces.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.




Preberite še:
Pierce Brosnan: “Vera mi je pomagala preživeti življenjske tragedije”


MISCARRIAGE

Preberite še:
Posledice spontanega splava, celo zgodnjega, so empirično dokazane


LECTIO DIVINA

Preberite še:
Ne veste, kako bi se lotili branja Svetega pisma? Ta preizkušena metoda bo zagotovo v pomoč

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.