Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Življenje zdaj še bolj doživljam kot čudež, kot sem ga prej”

NEŽA PANČUR

OSEBNI ARHIV

Urška Kolenc - objavljeno 17/10/19

Ženska ženski – žena, mamica in pevka Neža Pančur – Nessy

Glasbenica Neža Pančur poučuje petje in ustvarja pod imetniškim imenom Nessy. Med drugim jo lahko ob nedeljah slišite med prepevanjem slavilnih pesmi v domači župniji Dol pri Ljubljani, kjer vodi vokalno skupino Anima. Pri tem se ji pridruži tudi mož Damjan, s katerim sta ustanovila glasbeno šolo Pop Akademija in glasbeno produkcijo Pancho. Trenutno je Neža na porodniškem dopustu in svoj čas posveča 10-mesečni hčerkici Olivii.

Ko ji čas dopušča, z družino zelo rada preživlja čas v naravi. Z možem veliko debatirata o globokih temah, da zadovolji svojo žensko plat, pa se rada odpravi po nakupih in si kupi kakšen lep kos oblačila. Izpolnjuje jo tudi skrb za lep in urejen dom, čeprav, kot pravi, ji vedno ne uspeva.


CONCERTO, RAGAZZA, GIOIA

Preberite še:
10 glasbenih uspešnic, ki so nastale po navdihu iz Svetega pisma

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Tam nekje ob devetih … sem jutranja zaspanka. 🙂 Služba mi omogoča, da lahko začnem delo tudi pozneje – tako ali tako imam učence večinoma v popoldanskem času. Le trenutno, ko me zbudi 10-mesečna hčerka, spim malo manj (smeh).

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete … ?
Pravzaprav si nič ne rečem, ker sem tako zaspana, da se moram najprej malo prebuditi. Lepo bi bilo, če bi si rekla: “Hej, lepotica, danes je en čudovit dan!”, a žal ni tako (smeh). Imam pa že zjutraj velikokrat občutek, da bo zelo dober dan in da se bova z Olivio zelo luštno imeli.

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker … ?
Kadar se kam odpravim ali sem v vlogi učiteljice, se rada uredim, saj se tako počutim dobro v svoji koži. So pa tudi dnevi, ko sem rada “na free”, brez ličil in v stari ponošeni udobni trenirki. Skratka, v življenju mora biti ravnovesje, malo tega, malo onega, da potem veš, kako je, ko se “zrihtaš za na lepše”. 🙂




Preberite še:
Video: 15 načinov, kako nositi šal

NEŽA PANČUR
OSEBNI ARHIV

4. Materinstvo je najlepša vloga, ker … ?
Tako uživam z mojo malo štručko, da to težko opišem z besedami. Ko sem bila noseča, sem od vsepovsod poslušala, kako težko bo na začetku in da je materinstvo zelo težka naloga … Ne vem, ali sem imela srečo, ampak jaz vse spremembe doživljam zelo naravno, in karkoli je potrebno postoriti, mi nič ni težko. Res pa je, da sem proti koncu dneva, ko se bliža večer, že malo utrujena. Ampak tudi to doživljam kot normalen del materinstva, ne dela, in iz tega ne delam drame. Upam, da bo tudi vnaprej ostalo tako.


KOBIETA PRZY ŁÓŻECZKU

Preberite še:
Iz teh 4 razlogov se ne odločajte za materinstvo

5. Kako se ob vseh obveznostih, otroku in vsesplošnemu pomanjkanju časa posvetite svojemu možu?
Imava srečo, oziroma bolje rečeno delala sva na tem, da v življenju počneva, kar naju veseli, in da to praktično delava doma, v sosednji sobi, kjer imava glasbeni studio. Naše življenje se tako prepleta z glasbo in vsakdanjimi opravili ter se mimogrede o čem pogovoriva. Vsekakor pa je tega manj kot pred otrokom. Trenutno hčerka zahteva 24-urno pozornost in nego, ko pa malo zraste, bo na vrsto prišla tudi kakšna urica več pogovora z možem.

6. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Najbolj sem hvaležna za hčerko, saj smo jo ob rojstvu skoraj izgubili. Abrupcija placente oziroma delni odstop posteljice je kriv za to, da je mali Olivii že v trebuhu, tik pred začetkom poroda, začel padati pulz in so jo morali urgentno vzeti ven s carskim rezom.

Hčerko sem prvič videla na fotografiji, ker sva bili vsaka na drugem oddelku intenzivne nege. Sem jo pa nekaj ur pozneje tudi sama obiskala. Dva dni je bila v intenzivni oskrbi in si je zelo hitro opomogla.

Konec dober, vse dobro. Z zdravstvenega vidika sem se naučila, da moraš ob kakršnemkoli sumu iz preventivnih razlogov takoj obiskati zdravnika, s čustvenega vidika pa, da smo lahko srečni, ker se je vse tako izteklo. Morda življenje zdaj še bolj doživljam kot čudež, kot sem ga prej.


DRUŽINA FERENČAK

Preberite še:
Zavedava se, da v najinem odnosu ne smeva zaspati

7. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Če gre kaj narobe ali če se slabo počutim, mi vedno da moč preprost možev stavek: “Vse bo še dobro.” In seveda objem, ki pozdravi vse tegobe.

8. S čim, kje in kako se duhovno napolnite?
Najbolj me napolni čas, preživet z družino, smeh, gospel petje, petje mojih osebnih skladb oziroma zgodb, izleti … Zdaj tudi načrtujemo, da bomo obiskali družinske duhovne vaje.

9. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Pred spanjem mi zelo prija tuš (občutek imam, kot da voda odplakne ves stres, ki se je morda nabral čez dan). Tik preden zatisnemo oči, se pomirimo z molitvijo očenaš in sveti angel.


FAMILY PRAYING

Preberite še:
Nepopolno, a resnično: tako pri nas molimo rožni venec

10. Biti ženska je lepo, ker … ?
… smo ženske v isti sapi krhke kot travna bilka in močne kot levinje, ko se borimo za svojo družino.

… se tako lepo dopolnjujemo z moškimi. Jaz sem na primer dober organizator, mož je odličen “handy man” in marsikaj postori po hiši. Vsak nekaj prispeva k zvezi in v tem je čar, da smo različni. Eno telo, eno meso. 🙂

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.